in

Procent enorm de voturi prin corespondență anulate. Cine-i vinovatul?

Peste 10 la sută din voturile prin corespondenţă sunt anulate din cauza unei neînţelegeri privind plicurile în care acestea au fost trimise. Magistratul care conduce secţia de vot prin corespondenţă, Livius Gheorghe Măgheruşanu, a confirmat oficial, pentru publicaţia ”România Liberă”, că sunt anulate 480 de voturi.

Din cele aproape 4.500 aproape 10% din voturi au fost anulate, problema fiind o neînţelegere referitoare la plicurilor în care au fost trimise aceste voturi. Magistratul care conduce secţia de vot prin corespondenţă Livius Gheorghe Măgheruşanu a confirmat oficial că sunt anulate 480 de voturi, potrivit romanialibera.ro. „Informaţiile sunt corecte. Noi am încercat să găsim o solutie de compromis, dar s-a decis că nu este legal şi toate aceste voturi sunt anulate. Nu mai există nicio procedură prin care ar putea să se schimbe situaţia”, a declarat acesta, potrivit sursei citate.

Mai precis, potrivit unor surse adevarul.ro, încurcătura vine de la modul cum au fost puse documentele în plicul mare. Mai precis, buletinul de vot trebuia pus într-un plic aflat în interiorul plicului mare, în timp ce certificatul de alegător trebuia lăsat doar în plicul mare. Voturile au fost anulate pentru că în plicurile mari nu au fost găsite separat certificatele de alegător, cu toate că acestea, la desigilarea plicurilor care conţin buletinele de vot, ar putea fi acolo.

Asupra acestei probleme a atras atenţia, încă de vineri, reprezentantul al PNL în Biroul Electoral pentru Votul prin Corespondenţă, Mihai Motoc. „Aşa cum am promis, ma apuc sa scriu petiţia către guvern! Peste 450 de voturi ale diasporenilor vor fi anulate, FĂRĂ Semnatura mea, a PNL, doar din cauza unei erori mai mult a legii decât a bieţilor cetăţeni! Ruşine celor ce au fugit de raspundere! Într-o zi cineva va plăti! Poate chiar de duminică! Români din diaspora, hai să ne răzbunam compatrioţii! Duminică ne vedem la vot! Eu voi vota partidul care a încercat să salveze voturile diasporenilor…! Să auzim numai de bine!”, scria vineri Mihai Motoc.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Uniunea Salvați România pe primul loc în străinătate, cu 28%. Nicușor Dan: «Un fapt extraordinar»

Il Giornale: Spectrul lui Ceaușescu nu părăsește România. Se întorc post-comuniștii