in

Proiecte pentru românii din diaspora: 40.000 de euro dacă ai un an în străinătate și creezi DOUĂ locuri de muncă

Asociația Patronilor şi Meseriaşilor (APM) Cluj a prezentat un proiect prin care să-i ajute pe românii din diaspora să se întoarcă în țară pentru a-și face propria afacere. Câte 40.000 de euro ar urma să primească românii din diaspora care iau această decizie. 

Proiectul Smart-Up Diaspora beneficiază de o sumă de implementare de 3,7 milioane de euro şi vizează, atât finanţarea a 50 de noi IMM-uri, cât şi acordarea de asistenţă directă pentru mai mult de 400 de persoane care doresc să îşi dezvolte competenţele profesionale şi să realizeze un plan de afaceri.

Preşedintele APM Cluj, Augustin Feneşan, a declarat, într-o conferinţă de presă, că prin respectivul proiect se vor acorda finanţări de câte maximum 40.000 de euro.

”Proiectul ‘Smart-Up Diaspora’ este dedicat românilor cu spirit întreprinzător de pretutindeni, prin care urmărim să aducem acasă, să repatriem românii care lucrează acum în străinătate, prin antreprenoriat. Sprijinim iniţiativele antreprenoriale ale românilor plecaţi în străinătate prin facilitarea accesului acestora la finanţări nerambursabile, având ca finalitate înfiinţarea unor firme noi, asigurarea funcţionării acestora şi crearea de noi locuri de muncă. Prin proiect, se vor acorda finanţări de câte 40.000 de euro nerambursabili pentru înfiinţarea unui număr de 50 de noi IMM-uri, în domenii inovative, precum IT, reducerea emisiilor de carbon, protecţia mediului”, a spus Feneşan, citat de dcnews.ro.

Conform acestuia, practic, o persoană care poate face dovada că este cetăţean român şi că locuieşte de 12 luni într-o altă ţară şi doreşte să îşi deschidă în România o firmă ar putea deveni beneficiar al acestui proiect. O condiţie importantă este ca firma să creeze două locuri de muncă, dar acest lucru, a subliniat Feneşan, poate veni în sprijinul unei familii ai cărei membri locuiesc în România şi o altă ţară din lume.

București-Ilfov, excluse din proiect

Firmele înfiinţate trebuie să funcţioneze în mediul urban, în orice regiune, cu excepţia zonei Bucureşti – Ilfov. În plus, prin proiect se acordă asistenţă direct pentru primele 417 persoane înscrise. Acestea vor fi ajutate să îşi contureze un plan de afaceri pentru ideea lor şi dintre ele vor fi alese cele 50 care vor fi finanţate. Pentru acordarea asistenţei reprezentaţii APM Cluj vor folosi atât mijloacele de comunicare la distanţă, respective internetul, dar vor şi organiza sesiuni intensive de training în ţară. Proiectul Smart-Up Diaspora a fost deschis la începutul lunii octombrie şi are o durată de implementare de 3 ani, fiind finanţat prin Fondul Social European – Programul Operaţional Capital Uman – 2014 – 2020.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Celebrul fotbalist Nicolae Negrilă la cerșit la Roma? O păcăleală șocantă. «Ne-a făcut de râs pe noi toţi» – VIDEO

Rezultate șocante ale anchetei: infirmierul român din Padova care viola pacientele a făcut 7 victime