in

„Români murdari, jos din autobuz”, faţa rasistă a Franţei lepeniste

Cosmin, un român în vârstă de 23 de ani, de origine romă, din Franța, spune că i s-a refuzat accesul într-un autobuz când se întorcea de la muncă, deși avea biletul valid.

Episodul a avut loc pe 28 februarie, când șoferul de autobuz i-a spus tânărului, potrivit Pro Tv: „Românii merg pe jos, nu urcă în autobuz. Nu mă interesează, poţi să ai două cartele Navigo, nu vei urca în autobuzul meu.”

Cosmin era însoţit de doi colegi de muncă, iar şoferul nu le-a deschis uşile decât în momentul în care acestora li s-au alăturat alţi pasageri.

După ce a insistat şi a explicat că are dreptul de a folosi transportul în comun, pentru că deţine cartelă valabilă de călătorie, tânărul a primit următorul răspuns din partea şoferului: „Autobuzul nu este public pentru voi, voi sunteţi murdari, români murdari, nu îmi plac fetele voastre şi iau pe cine vreau în autobuzul meu.

Tânărul a declarat pentru Le Figaro că trăiește de zece ani în Franța și a văzut mulți șoferi de autobuz care refuză accesul romilor și nu opresc în stațiile din apropierea taberei unde au fost evacuați, la 13 martie.

François Loret, un membru al Romeurope Val Maubuée, organizație care ajută romii de la Champs – sur – Marne, a spus că a asistat la o scenă asemănătoare, la o săptămână după povestea cu Cosmin.

Asociația sa a lansat deja un apel către martorii care pot identifica acest tip de discriminare.

În urma plângerii făcute de Cosmin, societate de transport a anunțat că este greu de crezut că au loc astfel de evenimente, dar că a fost declanșată o anchetă al cărei rezultat va fi anunțat cât de curând.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

J’ACCUSE: „Scrisoarea unui român singur către București”, preşedintele PSD Spania şi-a dat demisia şi acuză politicienii din ţară de nepăsare

Salariul minim african din România: 800.000 de angajaţi sunt plătiţi cu 190 de euro pe lună