in

„Suntem solidari” / Comunitatea din Londra adună ajutoare pentru românii afectați de ninsori

Portalul romani-online.co.uk a demarat o campanie de strângere de fonduri pentru sprijinirea românilor din țară afectați de ninsorile din ultimele 2 săptămâni.

Între 14 si 21 februarie, românii din UK care vor să dea o mână de ajutor sinistraților de acasă o poate face printr-o donație în bani.

Suma strânsă în urma campaniei intitulată ”Suntem Solidari” va fi utilizată pentru achiziționarea de alimente, apă, pături și alte lucruri necesare pentru familiile din satele sinistrate din Vrancea. Donațiile se pot face prin transfer bancar sau prin intermediul PayPal.

Administratorul portalului și inițiatorul campaniei, Adrian Cherciu a declarat că orice donație este binevenita, fie ea în valoare de doar 1 liră. Pentru mai multe detalii vizitați pagina web dedicata campaniei: www.romani-online.co.uk/forum/campaniile-noastre/suntem-solidari-campanie-caritabila-2012-6078

După o zi de la lansarea campaniei organizatorii au strâns 2884 lire.

Tragedia din România

După mai bine de două săptămâni de ninsoare şi ger năprasnic, România pare să fi îngheţat! Zeci de sate au rămas rupte de lume. Secătuiţi de puteri şi fără resurse – de la hrană, la energie electrică sau combustibil – zeci de mii de suflete au ajuns în pragul disperării. Mai mult, sute de animale au rămas prinse în gospodăriile oamenilor sub mormane de zăpadă, fără apă sau mâncare.

Sprijin din diaspora

Românii din străinătate nu au rămas indiferenți față de conaţionalii prinşi sub nămeţi. FADERE (Federaţia asociaţiilor de români din Europa) strânge obiecte şi alimente pe care să le trimită oamenilor năpăstuiţi de acasă. Românii plecaţi la muncă în afara graniţelor vor colecta pături, haine şi alte alimente uşoare, neperisabile, în mai multe oraşe din Europa. Românii care locuiesc în Madrid, Castellon, (Spania) şi Roma, Verona, Torino (Italia) au câte un punct de colectare a acestor ajutoare.

În plus, românii din Diaspora s-au organizat în echipe pentru a ajuta şi pe conaţionalii aflaţi acum în marile oraşe ale Europei, care nu au unde mânca şi dormi, deoarece nu-şi găsesc un loc de muncă pentru a se întreţine. Astfel, în Madrid, în acest moment, sunt organizate 20 de echipe, care fac pachete cu hrană rece şi merg să le ofere oamenilor străzii. Şi în Roma, o echipă de tineri ai Bisericii Adventiste române, asigură hrană şi pături, unui număr de 150 de oameni ai străzii dintre care nu toţi sunt români. „Noi am fost întotdeauna solidari cu cei din ţară ajunşi în situaţii dificile. Pe lângă faptul că suntem în contact telefonic cu cei dragi din ţară, urmărim zilnic televiziunile româneşti care transmit informaţii de la faţa locului”, a declarat, Daniel Țecu, preşedinte FADERE.

Regele Mihai, alături de sinistraţi

Regele Mihai a autorizat trimiterea a cinci camioane cu lemne de foc, în regim de urgenţă, în zonele defavorizate. Familia regală este astfel alături de românii care de zile bune au rămas izolaţi în propriile gospodării, fără căldură, alimente sau curent electric. Casa Regală a precizat că va fi în contact cu prefecturile judeţelor în care ajutoarele au ajuns, iar astfel de transporturi se vor repeta în perioada următoare, dacă vremea va continua să se înrăutăţească.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

“Badante” românce, exploatate în sudul Italiei/ Canicatti vs. Trento

„Suntem născuţi în România, dar vrem să murim în Italia”