in

Rachel Lavine, femeia transgender aleasă de Biden pentru a fi ministru adjunct al Sănătății

Rachel Levine, în vârstă de 63 de ani, a fost ministrul sănătății din Pennsylvania și a gestionat faza dificilă a epidemiei.

Una dintre promisiunile de campanie ale candidatului democrat a fost de a promova diversitatea în echipa sa.

A numit-o pe Rachel Levine, în vârstă de 63 de ani, în calitate de subsecretar al sănătății (ministru adjunct), o femeie transgender care, din 2017, a deținut rolul de ministru al sănătății în Pennsylvania, potrivit Corriere della Sera.

„Dr. Levine – a spus președintele – va aduce conducerea și experiența de care avem nevoie pentru a depăși această pandemie, indiferent de originea, rasa, religia, orientarea sexuală, identitatea de gen sau dizabilitatea oamenilor și satisfacerea nevoilor sănătatea publică a țării noastre în acest moment critic, și chiar dincolo ».

Mara Keisling, directorul executiv al Centrului Național pentru Egalitatea Transgender, aplaudă decizia: „Astăzi, președintele a arătat clar că persoanele transgender sunt o parte importantă a țării noastre”, a declarat ea pentru Washington Post.

Absolvent de la Harvard, medic pediatru cu un palmares de prestigiu, Levine este prima transgender din istoria SUA care deține o astfel de funcție de conducere. Cariera ei a început în 2015, când a fost numită de guvernatorul democratic al Pennsylvania, Tom Wolf, medic general, adică medicul care acordă dispoziții de sănătate în stat.

În ultimul an, în timpul gestionării pandemiei Covid-19 în stat, a devenit ținta atacurilor. Când a impus utilizarea măștii în public, a fost batjocorită pe pagina de Facebook a unui cetățean al statului care se referea la ea ca „un bărbat purtând sutien”. Comisarul dintr-un orășel de lângă Pittsburgh a spus că este „obosit să asculte un bărbat îmbrăcat în femeie”.

Noua ministru a început să-și pună întrebări cu privire la genul ei după vârsta de 40 de ani când a fost căsătorită cu Martha Peaslee Levine, de asemenea medic, cu care a avut doi copii, David și Dayna. Tranziția a avut loc în 2011. „Am decis să-mi trăiesc viața secretă”, a spus el.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
politist vaslui

Scandal sexual la Vaslui: un poliţist s-a fotografiat în haine de damă și cu un morcov în zona intimă

Îngrijitoare română la proces, a moștenit casa bătrânei pe care a îngrijit-o: „Eram ca mama și fiica, am fost singura care a îngrijit-o”