in

Ramona Constantin, românca de origine romă invitată la dineu cu Regina

O tânără româncă de etnie romă din Marea Britanie a fost invitată la un dineu cu regina Elisabeta a II-a, după ce în urmă cu doar şase luni vindea revista Big Issue, scrie cotidianul The Guardian.

Ramona Constantin (foto) , în vârstă de 27 de ani, se ocupa până în urmă cu şase luni de vânzarea revistei The Big Issue în Manchester, iar acum lucrează, în cadrul unui proiect local, ca interpret pentru comunitatea de romi.

Tânăra a fost selectată într-un grup care a participat la la un dineu organizat în Manchester la care au participat regina Elizabeth şi prinţul Philip în semn de recunoștință pentru realizările sale din cei doi ani de când e în Marea Britanie.

Ramona nu avea studii şi nu ştia limba engleză în momentul în care s-a mutat în UK. Timp de 18 luni, în care a vândut exemplare ale revistei The Big Issue în fața Bibliotecii Centrale din Manchester, a învăţat limba engleză şi a început să se ocupe de un proiect pentru integrarea tinerilor romi.

Aceasta a declarat pentru The Guardian că invitația la dineul cu regina a reprezentat un lucru fantastic și că, mulțumită acestui lucru, pentru prima oară în viața ei, părinții i-au spus că e mândră de ea. ”Faptul că am fost singurul reprezentant al romilor la această întâlnire m-a făcut să mă simt deosebit și m-a motivat să continui munca pe care o fac și să încerc să inspir alți membri ai comunității de romi. E o dovadă că dacă îți dorești ceva și-ți bați capul cu asta, acel lucru se poate îndeplini”, a declarat Ramona.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Creionul roşu”- povestea unei fetiţe lăsată în grija mătuşii de către părinţii plecaţi în străinătate

Monica Bârlădeanu a parodiat-o pe Angelina Jolie. Din râs a dat în plâns