in

Război în Comisia pentru diaspora, deputatul USR Matei Dobrovie: «Domnul Coliu dezinformează»

«Domnul Coliu dezinformează. Eu împreună cu colegul deputat Daniel Popescu ne-am abținut la votul privind eliminarea listelor de susținători pentru delegați, deoarece nu era clar ce va fi pus în loc și cum se va face departajarea. La momentul respectiv nici nu exista grila aceea de evaluare a activității candidaților în sprijinul românilor din afara țării.

Cât despre a doua manipulare a domnului Coliu, am fost în Italia în calitate de președinte al delegației României la Adunarea Interparlamentară a Ortodoxiei, reprezentând Parlamentul României, organizație internațională, și nu la un eveniment organizat de anumite biserici ortodoxe sub patronaj rusesc.»

Este replica deputatului USR Matei Dobrovie, membru în Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor, la acuzațiile pe care i le-a adus un coleg din comisie, deputatul PMP de diaspora Doru Coliu.

Conflictul a început atunci când Matei Dobrovie a exprimat îndoieli cu privire la posibilitatea organizării Congresului Românilor de Pretutindeni în acest an, având în vedere timpul scurt pentru aprobarea metodologiei și alte pregătiri.

«Metodologia este în consultare publică până la data de 15 august, dar termenul stabilit pentru organizarea acestuia, de ultima duminică a lunii octombrie, nu mai poate fi respectat.», a arătat deputatul USR într-o postare pe Facebook. El a criticat propunerea de eliminare a semnăturilor pentru candidații la locurile în Congres.

«Consider că eliminarea completă a semnăturilor a fost o greșeală, dat fiind că grila propusă de evaluare a activității asociațiilor în sprijinul românilor de pretutindeni lasă loc la subiectivism și nu permite o departajare clară.
Soluția pe care o propun este reducerea numărului de semnături. Susțin reducerea numărului de semnături de la 250 la 150. Pentru listele de susținere ale delegaților este suficient să fie trecut numele, prenumele și un număr de telefon cu ajutorul căruia să se poată face verificarea.», a spus Matei Dobrovie.

«Atrag atenția încă odată colegilor de la PMP, PSD și PNL că dacă nu se modifică termenul de consultare publică (nu se vrea sau nu se poate), trebuie modificat termenul de convocare a Congresului (în loc de ultima duminică din octombrie să fie a doua duminică din decembrie)», se mai spune în postare.

A urmat intervenția lui Doru Coliu, coleg de comisie, care a adus grave acuzații:

«Domnul deputat USR Dobrovie a participat la toate ședințele și a votat, mai puțin la ultima, când a ales să plece la un eveniment organizat în Italia de anumite biserici ortodoxe sub patronaj rusesc.

Așa cum ne-au obișnuit, unii membri de la USR fac doar spectacol și acțiuni populiste. Deputatul de Diaspora, Popescu, tot de la USR, e și prieten cu unii ”congresmani”, ciudat dar exact cei care vor să rămână semnăturile de susținere.

Aș vrea să mai completez că toate discuțiile din cadrul Comisiei Românilor de Pretutindeni sunt înregistrate și de aceea pot dovedi toate afirmațiile mele.»

Neînțelegeri la organizarea Congresului Diasporei. Deputatul Coliu: ”Ne-am săturat de așa-zișii reprezentanți. Vrem să le vedem activitatea”

Congresul Românilor de Pretutindeni riscă să nu fie organizat deloc anul acesta, alarma deputatului USR Matei Dobrovie

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Neînțelegeri la organizarea Congresului Diasporei. Deputatul Coliu: ”Ne-am săturat de așa-zișii reprezentanți. Vrem să le vedem activitatea”

Italia, pensiile plătite în alte țări, în total 160, depășesc UN MILIARD de euro