in

Renate Weber: «Dacă nu vin un milion la miting, Iohannis a pierdut al doilea mandat»

Europarlamentarul Renate Weber (ALDE) a apreciat, la TVR 1, că preşedintele Klaus Iohannis „are al doilea mandat în buzunar” dacă la mitingul de protest al Diasporei , programat pentru 10 august, în Piaţa Victoriei, se va înregistra o prezenţă de un milion de participanţi.

„Dacă vin un milion de oameni să fie pe străzi în ziua de vineri, Iohannis are al doilea mandat în buzunar. Pentru că, de fapt, ideea <Vine Diaspora> este în continuarea ideii că Diaspora este cea care l-a ajutat să ajungă preşedinte în 2014. Dacă nu vine lumea în piaţă vineri, eu cred că Iohannis şi-a pierdut al doilea mandat. Vom vedea câţi vor veni”, a declara  Renate Weber, la TVR 1, potrivit Mediafax.

Aceasta a adăugat că formaţiunile din opoziţie speră ca, prin mitingul Diasporei, să determine ieşirea PSD de la guvernare.

„Ideea e că dacă ar veni peste 100.000, sau măcar 100.000 de oameni, se crează o emoţie colectivă. Pe emoţie colectivă foarte multe lucruri se pot întâmpla. Dacă opoziţia e acolo, ei spun că poate totuşi se sperie PSD-ul şi pleacă acasă. Pe emoţie se mizează”, a spus Weber.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că a încurajat membrii şi simpatizanţii PNL să participe la mitingul Diasporei, din 10 august de la Bucureşti, şi că speră ca evenimentul să fie unul de amploare, precizând că el nu a luat încă decizia dacă va participa sau nu.

Primăria Capitalei anunţă că protestul din 10 august nu are organizatori, deoarece persoanele chemate la discuţii privind organizarea manifestării au refuzat să semneze protocolul aferent şi „să-şi asume răspunderea”, instituţia subliniind că o simplă notificare este nulă din punct de vedere legal.

„Manifestaţia anunţată pentru vineri, 10 august, în Piaţa Victoriei, nu are organizatori. În cadrul şedinţei Comisiei de avizare a cererilor de organizare şi desfăşurarea a adunărilor publice, care a avut loc astăzi, la Primăria Municipiului Bucureşti, au fost discutate, printre alte solicitări, două cereri de organizare a unui miting, în Piaţa Victoriei, pe data de 10 august”, au precizat reprezentanţii Primăriei Capitalei, printr-un comunicat de presă.

Proteste ale românilor la Milano și Torino: ”Lupta împotriva corupției este un proces îndelungat, dureros și urât…noi #Rezistăm”

PSD Vrancea are antecedente la jignirea diasporei. Consilier județean: ”Cu ale cui valize fug românașii din diaspora?”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român de 50 de ani, mort la spitalul din Vittoria, fusese bătut de niște conaționali

Munca în străinătate a însemnat sacrificii și destrămarea familiei : «Am și nepoți. Pentru ei sunt bunica din calculator»