in

Revoluție și în Diaspora, contra legilor de salvare a corupților: «În democraţie, hoţii stau la puşcărie!»

Mii de români din diaspora au ieșit în stradă miercuri seară, în același timp cu sutele de mii de români care au protestat la București și în alte orașe ală țării, împotriva ordonanțelor de salvare a corupților aprobate de guvernul Grindeanu-Dragnea.

La Londra, Paris, München, Berlin, Torino, Bruxelles, Copenhaga, Stockholm și în alte orașe, mii de români din diaspora au ieşit în stradă şi au cerut abrogarea ordonanţei de modificare a codurilor penale, retragerea proiectelor de lege de grațiere și demisia Guvernului.

În Londra, aproape 2000 de persoane s-au adunat în faţa Institutului Cultural Român din centrul orașului. Au scandat împotriva guvernului şi au cerut abrogarea ordonanţelor. La Berlin, aproximativ 200 de oameni s-au strâns în centrul oraşului şi le-au cerut românilor din ţară să nu dea înapoi şi să iasă în continuare în stradă.

În jur de 200 de oameni s-au strâns în faţa Ambasadei României din Dublin, capitala Irlandei, ca să-şi arate nemulţumirea faţă de guvernul de la Bucureşti şi solidaritatea cu protestatarii din ţară. Oamenii au scandat împotriva corupţiei, a şefului PSD Liviu Dragnea şi au cântat imnul naţional şi imnul golanilor din Piaţa Universităţii. „Mai bine huligan decât dictator, mai bine golan decât activist, mai bine mort decât comunist!”, au scandat românii.

100 de români au manifestat miercuri seară în faţa Ambasadei de la Paris. Mulţimea a scandat „Jos guvernul, jos corupţii”, afişând mesaje tipărite pentru a fi transmise politicienilor. Organizatorii au anunţat un protest de amploare la Paris pe 5 februarie.

În nordul Europei, românii au manifestat la Copenhaga, Stockholm, Oslo şi Helsinki. Cel puţin o sută de oameni au manifestat în capitala Danemarcei, iar alte câteva zeci, în oraşele-simbol ale Suediei, Norvegiei şi Finlandei.

Manifestaţii similare au fost şi în alte oraşe europene, printre care Viena, Belfast şi Edinburgh, Birmingham şi Leeds. Proteste au fost inclusiv în capitala Republicii Moldova şi în cea a Georgiei, unde românii şi-au manifestat nemulţumirea în stradă.

Circa 60 de oameni au protestat şi în faţa consulatului României din Torino, în semn de solidaritate cu sutele de mii de la oameni care demonstrau în ţară. „Guvernul Grindeanu aruncă România în afara Europei. Un guvern normal într-o ţară civilizată este format numai din persoane foarte serioase, nu din persoane penale care urmăresc interesele proprii”, a spus un protestatar, citat de Digi24.

Tricolorul românesc a fluturat și în Elveția, la Zurich, unde manifestantii au fluturat pancarte cu o sintagma devenită un simbol al acestor zile: „Noaptea ca hoții”.

Românii din diaspora care nu au putut participa la manifestații, au făcut-o pe Facebook, manifestându-și furia pentru legile care îi salvează pe corupți și protestând de unii singuri.

 

Un protes anti-PSD special a avut loc tocmai in Antarctica, unde un român de pe un vas, în uniformă, a vrut să își facă și el vocea auzită, scrie ziare.com.

Iată sloganuri strigate în toate colțurile lumii: „În democraţie, hoţii stau la puşcărie!”, „Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta!”, „Fără amnistie! Vrem democraţie! Fără amnistie! Vrem democraţie!”, „România, trezeşte-te! România, trezeşte-te!”, „Dacă vă pasă, ieşiţi din casă!”, “Nu staţi la ferestre, haideţi la proteste!”, și omniprezentul „PSD, ciuma roşie!”.

Pentru 5 februarie se anunță noi proteste în toată Diaspora.

 

Poarta Guvernului a fost sudată de frica demonstranților: Ordonanța care aruncă în aer Justiția din România

Cel mai mare protest de după Revoluţie: 100.000 de oameni au scandat împotriva grațierii

Protest la Milano: «PSD și ALDE ne consideră un neam de tâmpiţi» VIDEO

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, român trimis în judecată pentru că și-a lăsat fetița singură acasă. Riscă minim șase luni de închisoare

Italia, accident rutier teribil pe autostrada A21, victime doi români din Asti