in

Roma, capitala PNL, greii partidului au votat în Italia în prima zi. «Din respect pentru Diaspora»

Rareș Bogdan, Viorel Badea, Robert Sighiartău și alți fruntași liberali au ales să voteze încă din prima zi la Roma, capitala țării cu cei mai mulți români în Diaspora.

Europarlamentarul Rareș Bogdan, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, dar și senatorul liberal Viorel Badea au votat, vineri, la alegerile prezidențiale în Roma, Bogdan afirmând că a ales capitala Italiei ”din respect pentru Diaspora și cei care au fost umiliți”.

”Din respect pentru Diaspora, pentru frații noștri care nu au plecat de bine, care au plecat din disperare și că au fost umiliți. Îi așteptăm acasă. Am venit pentru ei, din respect pentru cei care în urmă cu cinci ani l-au adus pe președintele nostru în fruntea statului, pentru cei care iubesc românia în fiecare zi”, a declarat după vot Rareș Bogdan.

La rândul său, Robert Sighiartău a spus că a votat pentru o Românie normală.

”Am votat pentru o Românie europeană, pentru o Românie occidentală. Împreună cu președintele României, cu oamenii de bună credință ne dorim ca următorii cinci ani să fie ani buni, să fie cinci ani de zile de construcție a României, în care vrem să dăm un semnal ca românii care sunt aici să se întoarcă în România”, a punctat secretarul general al PNL.

De asemenea, Viorel Badea a spus că sunt ”trei zile pentru zece ani de bunăstare în România”.

La alegerile prezidențiale din acest an au fost organizate 835 de secții de votare pentru românii din străinătate.

La primul tur de scrutin românii de peste hotare vor vota între 8 şi 10 noiembrie, iar la al doilea tur între 22 şi 24 noiembrie.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.de/comunitate/alerta-o-sectie-din-germania-a-ramas-inchisa-primele-probleme-la-votul-din-diaspora-explicatiile-mae/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mario Balotelli insultat, un nou caz de rasism în fotbalul din Italia. Strigăte de maimuță în tribune la Verona

79.000 de români au votat în prima zi de vot în Diaspora