in

Român ales în Parlamentul german pe listele unui partid extremist, considerat filonazist și xenofob

Unul dintre cei 94 de deputați ai partidului xenofob Alternative für Deutschland (AfD) este Markus Frohnmaier, 26 de ani, președintele federal al organizației de tineret AfD Junge Alternative. S-a născut la Craiova, în România, dar a crescut la Weil der Stadt în Baden-Württemberg. A fost ales în circumscripția Böblingen, transmite agenția de presă Diaspora Azi – APDA.

A fost până nu demult purtător de cuvânt al candidatei AfD Alice Weidel (de asemenea aleasă în Parlament).

Când șefa sa a părăsit, din cauza protestelor, platoul de emisie la o emisiune de campanie, moderată de Marietta Slomka, tânărul Markus Frohnmaier a scris pe Twitter o amenințare: „În 24 septembrie vă fac șomeri. Șoarecilor”.

Potrivit Huffington Post, Frohnmaier este unul dintre primii semnatari ai “Rezoluției din Erfurt”, care a pus bazele partidului de extremă dreapta în jurul politicianului Björn Höcke.

Un alt român candidat cu Afd, Reimond Hoffmann, nu a fost ales.

Partidul de extremă dreapta Alternative für Deutschland a obținut aproape 13% la aceste alegeri, mai mult decât sondajele care îl dădeau la 10%. O forță politică care în 2015 părea terminată. Partidul considerat filonazist și xenofob a intrat cu aproape 100 de deputați în Bundestag.

Este un partid tânăr, născut cu doar 4 ani în urmă, fondat de mai mulţi transfugi din CDU şi Fdp.

AfD s-a născut ca un partid anti-euro, cerând întoarcerea la vechea marcă. Dar apoi a confiscat și retorica anti-imigrație. AfD propune ieşirea din UE, renunţarea la euro, oprirea imigraţiei, restrângerea dreptului de azil şi avort, o politică a populaţiei prin care fiecare familie să aibă trei copii!

În ultimele săptămâni de campanie, AfD s-a radicalizat, practicând atacurile împotriva migranților și musulmanilor. Unii membri ai partidului s-au pronunțat chiar pentru renunțarea la atitudinea de regret pentru crimele naziste.

Este pentru prima dată în ultimii 60 de ani când un partid de extrema dreaptă intră în Bundestag.


Consiliul Evreilor din Germania s-a declarat îngrijorat: Țara se confruntă cu “cea mai mare provocare” a sa de la crearea RFG, în 1949, odată cu intrarea în parlament a dreptei naționaliste, a apreciat Consiliul Central al Evreilor din Germania.

Sute de persoane au manifestat duminică seara în semn de protest în mai multe orașe din Germania contra AfD, care a înregistrat un succes istoric la alegerile legislative.

La puțin timp de la anunțarea primelor estimări, manifestații spontane împotriva formațiunii au avut loc în fața cartierelor generale ale AfD din Koln, Frankfurt, Munchen și Berlin.

Pe de altă parte însă, liderii extremei dreapta din Franța, Marine Le Pen, și Olanda, Geert Wilders, au felicitat duminică AfD.

“Bravo aliaților noștri din AfD pentru acest scor istoric ! Este un nou simbol al trezirii popoarelor”, a scris Le Pen, președinta Frontului Național, pe Twitter.


 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ronciglione, a tras cu pistolul în casă pentru a-și scoate în stradă partenera româncă și copiii ei, italian arestat

Bătrânii nimănui. România nu alocă nici 1% din PIB pentru îngrijirea lor, sute de mii de românce pleacă și îngrijesc bătrânii altora