in

Român mort la muncă în Germania, familia cere daune de 150.000 de euro

Familia unui român, care a murit muncind ca un sclav în Germania, cere daune patronului fermei. În arșiță, i s-a interzis să bea apă sau să facă pauze.

Rudele unui român, care a murit ca un sclav, în Germania, îi cer 150.000 de euro patronului fermei la care lucra acesta. Bărbatul ar fi muncit în condiții inumane.

A căzut secerat, pe o căldură înăbușitoare, pe câmpul unde aduna baloți de paie, după ce a cerut apă și pauze și ar fi fost refuzat cu brutalitalitate.

Petru Botez, un băcăuan de 32 de ani, om în putere, și-a găsit sfârșitul la o fermă din sudul regiunii Breisgau, Germania. Muncea pentru 6 euro pe oră ca să-și întrețină soția și bebelușul.

Potrivit anchetatorilor germani, nenorocirea, la care este acuzat că a pus umărul și șeful său, s-a petrecut într-o zi călduroasă de iunie, când termometrele arătau 30 de grade în termometre, dar pământul dogorea.

Petru aduna baloți de paie împreună cu alți lucrători, într-un regim de sclavie, spun procurorii. Proprietarul fermei ar fi instituit reguli crunte și îi obliga pe oameni să ridice un balot de 20 de kilograme la fiecare 10 secunde. Fără pauze, fără apă.

Bărbatul a început să se simtă rău de epuizare, a cerut voie să se oprească și apă, dar nu i s-a dat nici una, nici alta. Patronul ar fi insistat să muncească în continuare, amenințându-l că-l lasă fără muncă. În aceste condiții, bărbatul a mai rezistat câteva ore. Când a ajuns la spital, temperatura corpului îi ajunsese la 40,8 grade.

Fermierul (foto2) este acuzat că a interzis pauzele necesare și consumul de lichide, cu toate că starea de sănătate a bărbatului de 32 de ani s-a deteriorat.

În iunie 2014, acesta a suferit un accident vascular cerebral de la căldură, s-a prăbușit și a murit după ce a stat în comă aproximativ 2 săptămâni și jumătate, mai transmit procurorii germani, care instrumentează dosarul fermierului german de 47 de ani acuzat de omucidere involuntară.

Neamțul a fost condamnat în prima instanță, dar a contestat sentința și susține că este nevinovat, iar acum se judecă din nou. Familia românului îi cere daune de 150.000 de euro.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vicenza, transporta panouri solare furate de 40.000 de euro

Trump spune ca Putin e un geniu

Interdicții de intrare în SUA, revoltă împotriva lui Trump. Reacții din Italia: «Inacceptabil»