in

Româncă arestată pentru implicarea în traficul de imigranți, cerea între 4500 și 6000 de euro pentru călătorie

Poliția greacă a anunțat că a reușit să destructureze o grupare de trafic de  persoane care era coordonată de un sirian în vârstă de 32 de ani ajutat de prietena sa româncă, transmite APDA.

Potrivit autorităților elene, cei doi au fost reținuți săptămâna aceasta pe autostrada Atena – Sparta, în urma unei operațiuni de anvergură a autorităților elene. Aceștia sunt acuzați că s-au folosit de acte de identitate furate sau pierdute de turiștii străini sau cetățeni greci pentru a le falsifica și oferi imigranților. Mai mult, imaginația infractorilor nu a avut limite când s-au folosit și de identitatea unui oficial al EUROJUST – Agenția Uniunii Europene care se ocupă de cooperarea judiciară în materie penală.

Ofițerii de poliție au declarat că traficanții i-au ajutat pe refugiații să călătorească mai ales în Germania, Suedia și Italia folosind ca poartă de ieșire din Grecia Aeroportul Internațional din Atena și Aeroportul Makedonia din Salonic.

În urma unor percheziții efectuate la domiciliul cuplului, polițiștii au găsit și confiscat 150 de cărți de identitate și pașapoarte care ar fi aparținut unor persoane din Grecia și din alte țări ale Uniunii Europene. Majoritatea acestor documente au fost declarate furate sau pierdute furate de către posesorii lor.

Potrivit informațiilor făcute publice, liderul grupului infracțional împreună cu prietena sa româncă ar fi pretins între 4.500 și 6.000 de euro pentru fiecare persoană pe care o transporta din Grecia în alte țări europene. Mai mult decât atât, din luna noiembrie 2016 și până în prezent, aproximativ 70 de refugiați proveniți în special din state arabe precum Siria sau Irak, au ajuns deja în Europa.

Polițiștii au pus sub acuzare și un agent de turism grec din Atena care se ocupa de emiterea de bilete de avion pentru refugiați fără a și verifica documentele de călătorie. Numele celor reținuți nu au fost încă făcute publice de către autoritățile elene.

Marius Dobrescu – APDA

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Elena Ștefan, românca medaliată în Italia cu “Crucifixul de aur”: ”În România la loc de cinste este șpaga și nepotismul”

Român condamnat în Franța la 30 de ani de închisoare. ”Crima a avut la bază comportamentul tiranic al acuzatului”