in

Români sechestrați pe o plantație de măslini din Portugalia

Mirajul muncii bine plătite peste hotare poate, câteodată, sfârși prost. Profitând de disperarea românilor aflați în căutarea unui loc de muncă, angajatorii împing relația cu angajații până în pragul sclaviei. Sute de persoane au picat în plasa grupărilor care conduc ilegal muncitori în străinătate.

Românii care au lucrat pe plantaţii de măslini în Portugalia au povestit că munceau şi câte 14 ore pe zi fără să primească apă sau mâncare. Ei spun că erau trataţi mai rău ca sclavii. „Mai lipseau biciurile, în rest erau toate condiţiile pentru sclavagie, a povestit unul dintre ei.

Astfel, 52 de oameni din Suceava şi Botoşani au trăit clipe de coşmar în Portugalia. Li s-au promis salarii de 900 de euro pe lună şi cazare. Însă atunci când au ajuns, au fost înghesuiţi câte 20 într-o cameră şi puşi să muncească peste 12 ore pe zi fără să fie plătiţi şi fără să primească mâncare.

„Dormeam pe saltele, pe jos, la 4.30 plecam la muncă. Nu aveam unde să facem o baie, nu aveam unde să ne spălăm, unde să încălzim şi noi ceva să mâncăm (…) Ne-au cerut şi bani pentru cazare, în jur de 110 euro de persoană”, a povestit un bărbat care a muncit acolo, pentru postul România Tv.

Mai mult, patronul firmei, un român de etnie romă, le-a luat actele şi nu s-au mai putut întoarce acasă. Oamenii au cerut ajutor la ambasadă pentru a reveni în ţară. Acum, ei vor să ceară în justiţie, daune pantronului care i-a tratat ca pe nişte sclavi.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fenomenul medicamentelor falsificate, tot mai amplu

Violată și exploatată, fără apă, lumină și mâncare