in

România, principalul furnizor de personal medical în Germania / Cei mai mulţi medici străini sunt români

Potrivit unor date oficiale, în 2012, activau în Germania 2.704 medici proveniţi din România, faţă de 2.258 din Grecia şi 2.090 din Austria, scrie publicaţia Die Zeit, citată de Mediafax.

„Germania dezbate de săptămâni aşa-numite migraţie a sărăciei din România şi Bulgaria. (…) Datele sunt un exemplu al transferului de forţă de muncă. Aceasta migrează din sudul şi estul uniunii monetare în nord, unde sprijină sistemele sociale„, comentează publicaţia citată.

Die Zeit notează că cei mai mulţi imigranţi din România şi Bulgaria au o pregătire profesională foarte bună, printre ei aflându-se ingineri, matematicieni şi medici.

Nu toată lumea este de acord. Andreas Scheuer, secretarul general al CSU (Uniunea Creştin-Socială, aliaţii din Bavaria ai cancelarului Angela Merkel), a declarat că 46% din românii şi bulgarii ajunşi în Germania după 2007 nu au niciun fel de pregătire profesională.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Ei ne reprezintă ţara cu mândrie” – Gala studenţilor originari din Republica Moldova

Ce se mai spune în România despre românii din diaspora: „Aduc SIDA, cei care lucrează în străinătate vin infestați cu un virus HIV foarte agresiv”