in

Românii care au lucrat în mai multe țări din UE au drepturi de pensie în fiecare dintre ele. Iată ce trebuie să știți!

Românii care au lucrat în mai multe țări din Uniunea Europeană, este posibil să fi dobândit drepturi de pensie în fiecare dintre ele, în funcţie de legislaţia specifică a fiecărui stat.

Cererea de pensionare va trebui depusă la casa de pensii din țara în care locuiți sau din ultima țară în care ați lucrat. Dacă nu ați lucrat niciodată în țara în care locuiți, aceasta va înainta cererea dvs. către țara în care ați lucrat ultima dată.

Țara respectivă va răspunde de tratarea cererii și va aduna dovezile care atestă contribuțiile pe care le-ați plătit în toate țările în care ați lucrat.

Cu cel puțin 6 luni înainte de pensionare, este recomandat să solicitați informații de la casa de pensii, întrucât procedura de acordare a pensiei poate dura dacă sunt implicate mai multe țări.

Mai multe detalii despre cererea de pensionare, documentele necesare, vârsta legală de pensionare, perioadele de eligibilitate, calcularea pensiei şi plata acesteia, găsiţi aici: https://europa.eu/youreurope/citizens/work/retire-abroad/state-pensions-abroad/index_ro.htm

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.at/cfr-calatori-reia-cursele-internationale-cu-austria-negociem-separat-pentru-ca-am-avut-deja-ultima-cooperare-foarte-buna/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tragedie în curtea unui bloc la Milano, român de 73 de ani complet carbonizat, din cauza unui grătar

«Am fost violată de un român», denunț prezentat de o italiancă de 20 de ani din Marina di Camerota