in

Românii care ne fac de râs în străinătate/3: Cazul Finlandei

Românii i-au depăşit pe ruşi, fiind al doilea mare grup de cetăţeni străini din închisorile finlandeze, potrivit Criminal Sanctions Agency, citată de YLE News.

Estonienii rămân cel mai numeros grup. Cercetătorul Marja-Liisa Muiluvuori a declarat, potrivit ediţiei de miercuri a ziarului Espoo Länsivayla, că numărul străinilor din închisorile finlandeze a crescut în mod constant, fiind la începutul lunii decembrie de 14%, o creştere de două procente în mai puţin de un an.

Aproape jumătate dintre deţinuţii străini au fost condamnaţi pentru infracţiuni legate de droguri, o treime fiind găsiţi vinovaţi de furt.
 Din media de 3260 de deţinuţi din închisorile finlandeze, 470 sunt cetăţeni străini, ceea ce înseamnă aproximativ unu din şapte.

Muiluvuori a menţionat de asemenea că Finlanda este a doua ţară europeană cu cel mai scăzut număr de deţinuţi pe cap de locuitor, aproximativ 60 de deţinuţi la 100.000 de locuitori.

În Islanda sunt 40, în timp ce în Rusia sunt 621 la 100.000 de locuitori. Cea mai crescută rată de încarcerări este în SUA: 743 de deţinuţi la 100.000 de locuitori. (Agerpres)
Citeşte şi:

Românii care ne fac de râs în străinătate/ 2: Cazul Belgiei

Românii care ne fac de râs în străinătate: situaţia din Franţa şi Marea Britanie

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mihai Eminescu, omagiat în Parlamentul European

Comentarii rasiste după arestarea unei românce acuzată de furt: “Nu am cunoscut niciun român bun”