in

Scrisoarea sfâșietoare a unui român din diaspora către mama sa: «Poate într-o zi mă voi întoarce acasă ca să-ți pot săruta mâna»

Sorin este un clujean de 34 de ani, absolvent al Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Trăiește momentan în Anglia, în orașul Tamworth. A plecat acolo la muncă. Aseară, în timp ce se pregătea să între la serviciu, i s-a făcut dor de mama lui și i-a scris câteva cuvinte pe Facebook.

„Mamă,

Aș pune în fața cuvântului „dragă, scumpă, deosebită, mirobolantă”. Cred ca s-au terminat cuvintele la superlativ, deoarece nimic și niciun cuvânt nu poate defini întreaga ta ființă minunată și ceea ce însemni pentru mine…

Cu lacrimi în ochi îți scriu această scrisoare deschisă și nu mă ascund să o și recunosc; cred că a mai ramas multă sensibilitate din latura mea artistică, eu, Sorinuț, așa cum îți place să ma alinți, de aici din Anglia, dintr-un oraș mic, singur, așa cum am venit pe lume, dintr-o mansardă departe de tine…

Tu mi-ai dat viață dar nu ai putut, din păcate, sa-mi așterni și un viitor luminous acasă, lângă tine, te înțeleg perfect, chiar nu e vina ta. Aș da orice ca la ceas de bătrâneți să fi putut să fiu lângă tine ca să ți le alin și să ne bucurăm împreună de orice moment. Acum, nu se mai poate, deoarece am ales un alt viitor, sper, mai bun și mai luminos. Să nu crezi că îmi e ușor, sau că aerul și apa sunt ca și acasă, nu mamă, nu. Îmi lipsesc multe, TU în primul rând, zilele frumoase de duminică în care luam împreună masa în familie, tata….

Dumnezeu să-l odihnească. Da, acum nu mai sunt acolo sa mă bucur de toate astea, sunt departe, de tot ce îmi e drag, poate într-o zi mă voi întoarce acasă ca să-ți pot săruta mâna și obrajii din nou, sper să nu fie prea tărziu…..

Îmi mai doresc multe zile senine pentru amândoi, e 25 octombrie 2017, Tamworth, Anglia. Mă pregătesc să intru de serviciu în noaptea asta friguroasă de toamnă și, fără să vreau, deoarece sunt și eu OM, m-a lovit un sentiment ciudat de dor, amestecat cu frustrare și iubire, care s-a tranformat în această scrisoare. Cel mai mult îmi doresc în acest moment să pot să-ți urez noapte bună  și să îți promit că voi fi acasă de Crăciun, să desfacem cadouri împreună și să ne bucurăm de sărbătoare. Știu că mai sunt două luni până atunci, dar fac tot ce-mi stă în putință să ajung ACASĂ….

Noapte bună, mamă.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cartea unui tânăr italian, un titlu ce provoacă multă curiozitate: ”Carpații la Torino”

Italia, copiii străinilor salvează demografia, datele oficiale indică scăderea constantă și dramatică a nașterilor