in

Șeful poliției din Torino e #Rezist. Mălin Bot: ”Ne admiră pentru lupta noastră în sprijinul legii”

Mălin Bot se află în Italia unde a organizat câteva întâlniri cu români din patru mari orașe: Padova, Torino, Veneția și Bologna. La Torino s-au adunat circa 80 de români care au stat de vorbă cu el despre diferite situații legate în special de politica românească. Spre sfârșitul întâlnirii, Mălin Bot a intrat în discuție și cu câțiva polițiști italieni, care veniseră în civil să controleze dacă întâlnirea-protest are autorizație, printre ei, chiar șeful chesturii din Torino.

Chiar dacă Mălin Bot nu notificase nicăieri autoritățile italiene despre întâlnire, polițiștii au fost extrem de amabili și nu au luat niciun fel de măsuri. ”Politistii au spus că Italia e democrație și putem să protestăm.”, a scris Bot pe pagina sa de Facebook.

Surpriza mare a fost când, după spusele lui Mălin Bot, a fost controlat chiar de șeful chesturii din Torino, iar acesta i-a mărturisit că știa despre evenimentele din 10 august și despre situația politică din România. ”Stia tot despre 10 august si a spus ca are prieteni in Romania si ne admira pentru lupta noastra in sprijinul legii.”, a mai scris el.


Iată postarea completă și video de la întâlnirea lui Mălin Bot cu câteva zeci de români la Torino:

A fost superb la Torino. Nu ma asteptam sa ma astepte atat de multi romani. A fost si poliția, chiar seful de la Questura di Torino.

Nu aveam nicio notificare, politistii au spus ca Italia e democratie si putem sa protestam, chiar daca nu am respectat legea italiana care cere notificare.

Au insistat ca nu exista autorizare doar o simpla notificare, au spus ca e ok sa ne desfășurăm evenimentul mai departe chiar dacă nu făcusem notificarea legala.

Seful polițiștilor mi-a dat un numar de telefon si a spus ca data viitoare sa il sun, pentru ca ne va pune la dispozitie piata centrala din Torino, daca vin la fel de multi oameni.

Stia tot despre 10 august si a spus ca are prieteni in Romania si ne admira pentru lupta noastra in sprijinul legii. Nu mi-a venit sa cred cand mai multi politisti in civil, erau aproape toti in civil, au dorit sa discute cu mine.

Este o atitudine ireala pentru Romania. Este civilizatie, democrație. O seara superba la Torino, alaturi de patrioții de aici care sunt oameni superbi

Va multumesc din suflet tuturor celor cu care ne-am intalnit astazi, la Torino.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„M-au violat preotul paroh și carabinierii”, o româncă de 22 de ani din Taranto a inventat totul

ANAF amenință cu represalii contra românilor din diaspora: Cine nu trece pe la noi, riscă să aibă DATORII LA STAT