in

Slovenia va deschide granița cu Italia începând cu data de 15 iunie. Di Maio: ”Deschiderea trebuie să fie totală”

Slovenia va deschide granița cu Italia începând cu data de 15 iunie, au anunțat miniștrii de externe ai Italiei și Sloveniei, după întânirea avută la Ljubljana.

Mulțumesc ministrului pentru optimismul său privind redeschiderea începând cu 15 iunie. Este foarte important pentru mulți dintre compatrioții noștri și, de asemenea, pentru reluarea turismului, un sector crucial pentru ambele țări, a declarat ministrul de externe italian, Luigi Di Maio, în timpul unei conferințe de presă la Ljubljana, împreună cu omologul său, slovena Anže Logar.

Ministrul sloven de externe, Anže Logar, a declarat că Italia este un vecin foarte important, atât din punct de vedere politic, cât și economic. Vom evalua zilnic situația epidemiologică și datele”.

”Intrăm în vârful sezonului estival și pentru a oferi muncă și oxigen antreprenorilor, artizanilor, patronilor de restaurante și de hoteluri, magazinelor, trebuie să permitem turiștilor străini să ajungă în Italia. Așadar, să evităm blocajele și discriminările, a scris ministrul italian pe Facebook, imediat ce a aterizat la Ljubljana.

Suntem foarte transparenți cu împărtășirea datelor la nivel epidemiologic, privim data de 15 iunie ca ziua redeschiderii la nivel european”.

”Deschiderea trebuie să fie totală, vorbim despre cifre, dar apoi, alegerile sunt ale fiecărei țări. Ședința de astăzi mă face să fiu optimist pentru 15 iunie, a adăugat Di Maio, subliniind că a înțeles ”prudența ministrului Logar cu privire la deplasări, sprijin maxim pentru industria turistică italiană, în conformitate cu regulile sanitare și cu restricțiile fundamentale pentru protejarea sănătății publice”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Italia, detalii teribile de la accidentul soldat cu 4 morți și 7 răniți: ”Niciodată nu am văzut așa ceva” – VIDEO

Româncă arestată, bănuită că și-a ucis soțul italian, cunoscut traficant de droguri din Calabria