in

Spania: Noi instrucţiuni de aplicare a restricţiilor impuse românilor

Ministerul spaniol al Muncii şi Imigraţiei urmează să clarifice instrucţiunile de aplicare a restricţiilor impuse românilor pe piaţa muncii din Spania de la 22 iulie 2011, astfel încât să fie permisă solicitarea de autorizaţii de lucru pentru muncitorii români pe perioade mai mici de un an, pentru activităţi sezoniere.

Potrivit unei informări transmise Agerpres de ataşatul pe probleme de muncă şi sociale de la Ambasada României din Madrid, Mihaela Nica, în provinciile Jaen şi Cordoba au apărut astfel de probleme.

Mulţi angajatori nu au nevoie de câte un lucrător doar pentru câteva luni, pentru activităţi sezoniere de cules de fructe şi legume – însă există birouri teritoriale de muncă în Spania care impun solicitarea autorizaţiei de lucru pentru români pentru o perioadă de cel puţin un an.

Potrivit instrucţiunilor de aplicare a restricţiilor impuse românilor pe piaţa muncii, se pot cere autorizaţii pentru perioade mai mici de un an, pe durata sezoanelor agricole. Cel care trebuie să îndeplinească cerinţele impuse de lege este angajatorul, iar cetăţeanului român nu i se cer condiţii suplimentare la angajare, arată informarea menţionată.

Potrivit reglementărilor de la 22 iulie 2011, românii care vor să muncească în Spania (şi care nu sunt angajaţi, şomeri sau în registrele autorităţilor spaniole, ca persoane în căutarea unui loc de muncă) au nevoie de un permis, pe care angajatorul trebuie să-l obţină de la Birourile teritoriale pentru străini.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

William Brînză cere înfiinţarea unui organism italian care să protejeze drepturile “badantelor”

Studiu/ Jumătate dintre străinii care cer credite în Italia sunt români: 35% vor maşină