in

Start-up diaspora: concursul de planuri de afaceri care îți poate aduce 40.000 euro finanțare de start pentru afacerea ta

Stiai ca dacă ești sau ai fost în diaspora, poti să obtii 40.000 euro finantare europeana nerambursabila, pentru a începe o noua afacere în România?

De la începutul acestui an, prin programul Smart-Up Diaspora, românii din străinătate sau care au avut experiența diasporei, sunt incurajati si sprijiniti ca să își aplice experienta de lucru sau competenta, într-o idee de afaceri fezabilă. Nu doar că poți obține această finanțare de start, dar treci printr-un program gratuit de instruire si de pregătire a unui plan de afaceri, prin care poți aplica anul acesta la câteva mii de finanțări pentru start-up-uri!

Pot participa persoane care au cetațenie română, cu domiciliul sau rezidența în străinatate în ultimele 12 luni, cu domiciliul în        toate regiunile/judetele Romaniei (cu exceptia Bucuresti-Ilfov) și care doresc să înființeze o firmă nouă în mediul urban,         non-agricolă, într-un domeniu de activitate în care dețin competențe / experiență profesională. Toți participanții la activitățile proiectului primesc o subvenție de 2260 lei. Pe lângă aceasta, prin proiect toți cei interesați beneficiaza de:

– training antreprenorial în sistem mixt și flexibil (online și seminar intensiv – Bootcamp);

– cărți inspiraționale care să iți susțină dezvoltarea antreprenorială și personală;

– asistență în elaborarea planului de afaceri;

– asistență pentru înființarea și demararea afacerii;

– consiliere pentru implementarea proiectului aprobat;

– consultanță și mentorat în gestionarea afacerii;

– networking într-o comunitate antreprenorială;

– resurse de creștere de la parteneri din mediul de afaceri: acceleratoare și hub-uri de afaceri, specialiști în finanțări nerambursabile, alte surse de finanțare pentru dezvoltarea afacerii.

Inițiativa e gestionată de trei cunoscute organizatii ale mediului de afaceri din Cluj, Arad si Iasi, care reprezintă afacerile mici și mijlocii în organismele naționale, regionale și locale.

Am luat legatura cu ei pentru a afla mai multe detalii si iata ce ne-au declarat:

“Suntem de 28 de ani în acest domeniu și acum avem un buget de 2 mil. EUR pentru a-i finanța pe cei care sunt determinați să își deschidă o afacere in România .

Foarte multe persoane și-au arătat interesul, fiecare cu o energie si pasiune aparte și am finalizat deja mai multe traininguri antreprenoriale intensive (vezi video aici: https://www.facebook.com/smartupdiaspora/videos/989708497860871/).

Dincolo de programul nostru, ne-am propus să îi sprijinim pe cei dornici pentru a accesa în acest an multitudinea de finanțări disponibile și apoi să îi susținem într-o comunitate vie de antreprenori.

Din 28 mai 2018 am deschis propriul concurs de planuri de afaceri, care se desfasoara în două apeluri, până în 20 august, prin care se poate accesa un ajutor de minimis pentru deschiderea unei afaceri, de până la 40.000 EUR.

Pentru a participa și a-și maximiza sansele, recomandăm ca în prealabil, cei interesați să urmeze pregătirea antreprenorială gratuită intensivă, pe care o oferim (online).


Poți afla mai multe detalii pe următorul link: www.diaspora-start-up.ro

Dacă ai întrebări poți contacta Helpdesk-ul Diaspora Smart-up: +40-264-430148 (L-V 08.00 – 16.30) sau pe e-mail [email protected].


Ești curios cum se desfășoară proiectul?

Vezi acest video: https://www.facebook.com/smartupdiaspora/videos/989708497860871

sau vizitează pagina de facebook:

https://www.facebook.com/smartupdiaspora


Proiectul POCU 89/3/7/107495 este cofinanţat prin Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020.

 

Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor Cluj 

str. Avram Iancu nr. 52 – 400083 Cluj-Napoca

Tel/Fax: 0264-430148, 0264-595793; 0364-408279, 0364-408280

email: [email protected], Web: www.apm.ro

Urmărește-ne pe www.apm.ro, www.pimmiasi.ro, www.imm-arad.ro și pe facebook.

 

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Alt accident în Ungaria cu microbuz românesc: 8 răniți, doi în stare foarte gravă – VIDEO

Moartă de infarct la 44 de ani la spitalul din Padova, cauze încă necunoscute