in

Statul român oferă 2.500 de euro lucrătorilor din diaspora care se întorc acasă

Bani pentru românii din diaspora

Bani pentru românii din diaspora care se întorc – Statul român oferă o primă generoasă românilor din străinătate care decid să se întoarcă și să muncească în România. Anunțul a fost făcut de Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii.
>>> Motivul pentru care românii întorși din străinătate intră în depresie: „Vin aici și pierd tot ce au agonisit afară”

Bani pentru românii din diaspora care se întorc

„Ce facem concret pentru a aduce românii acasă? Ministerul Muncii, prin Agenția Națională de Ocupare și Formare Profesională, are un program finanțat din fonduri europene care prevede că fiecare român, care a locuit cel puțin 36 de luni consecutiv în orice țară europeană și dorește să revină acasă, primește suma de 2500 euro, bani livrabili în două tranșe.

Prima tranșă o primește atunci când vine în România și se angajează, iar a doua tranșă o primește dacă lucrează cel puțin 12 luni în țara noastră. Pe lângă bani, ANOFM oferă și consiliere în vederea găsirii unui loc de muncă, dar și în vederea deschiderii unei afaceri dacă un cetățean român este interesat de acest lucru”, a spus Cristian Vasilcoiu, citat de Bugetul.ro.

Trebuie să dovedești că ai stat 36 de luni afară

„În 30 de zile de la revenirea în țară, cetățeanul poate merge la Agenția Județeană de Ocupare și Formare Profesională și poate depune o cerere în sensul că trebuie să fii interesat că vrei să te angajezi. De asemenea, trebuie să faci dovada că ai locuit 36 de luni, consecutiv, în orice țară europeană”, a adăugat Cristian Vasilcoiu.
>>> După casele de 1 euro, vin casele de 1 leu: „Pentru românii din diaspora care se întorc”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4.3]
Italienii sunt oprimați de inflație

Inflația zdrobește Italia, rata la credite a crescut cu 44%, prețuri absurde la combustibili și alimente

consulate itinerante

Consulate itinerante la Reggio Calabria și Cosenza, vor fi efectuate următoarele servicii consulare