in

”Un făcăleț pentru Mihalache”, asta îi transmit parlamentarii ambasadorului României la Londra

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, într-o declaraţie oferită presei din România, a spus că atacul din Marea Britanie ”i-a stricat un pic seara“. „Eu nu pot să îmi planific năşiile în funcţie de atentate. Mi-a stricat un pic seara, dar asta nu înseamnă că nu am lucrat cu colegii foarte strâns ca să vedem ce e de făcut. Asta e viaţa”, a spus el. Mihalache a explicat că nu îşi poate ”planifica“ evenimentele personale în funcţie de evenimente de acest tip, iar el a fost pus în situaţia ca, în loc să îşi facă ”datoria creştinească“, a trebuit să se ocupe de celula de criză.

Reacțiile nu au întârziat să apară. Deputatul PMP Eugen Tomac, într-o postare pe Facebook, îi reproșează comportamentul, fiind de părere că ”la Ambasada României de la Londra trebuie să ajungă un diplomat profesionist, căruia să îi pese de Florin Morariu şi de comunitatea mare de români”.


Iată postarea completă:

Un făcăleţ pentru Dan Mihalache

În timp ce românul Florin Morariu, prins în mijlocul evenimentelor tragice de la Londra, s-a comportat ca un erou, adăpostind mai mulţi trecători în brutăria în care lucra și lovindu-l pe unul dintre terorişti cu o navetă în cap, un alt român, întâmplător, Ambasador al României în capitala Regatului Unit, Dan Mihalache, era naş la Bucureşti şi declară că atentatul i-a stricat un pic seara.

Un personaj ca Mihalache, care spune senin că nu poate să îşi planifice năşiile în funcţie de atentate, nu are ce căuta în funcţia de ambasador al României. Cu atât mai mult, nu poate fi reprezentantul ţării noastre într-o misiune diplomatică atât de importantă, precum cea de la Londra.

Mihalache trebuie să rămână pentru totdeauna la Bucureşti, să ducă la bun sfârşit petrecerea perturbată de atentatele din capitala Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Iar la Ambasada României de la Londra trebuie să ajungă un diplomat profesionist, căruia să îi pese de Florin Morariu şi de comunitatea mare de români și care să reuşească să empatizeze cu o naţiune lovită de terorism.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii au cucerit Roma: din 500.000 de străini, ai noștri reprezintă o treime

Riva Ligure, muncitor român de 61 de ani, rămas cu piciorul prins în motosapă