in

„Unirea mare” la una mică? România nu e un teren privat!

Știre halucinantă de la Conferința Românilor de Pretutindeni, organizată de PMP și mai multe asociații din diaspora: Traian Băsescu a dezvăluit că i-a propus fostului preşedinte moldovean, comunistul Vladimir Voronin, pe vremea când se afla la Cotroceni, să îi cedeze preşedinţia României Mari. Voronin ar fi jucat rolul lui Alexandru Ioan Cuza, ales ca domnitor în ambele principate române în 1859.

„I-am spus verde în faţă lui Voronin, hai, în Parlament mergem amândoi, tu preşedintele României Mari, eu vicepreşedinte şi facem unirea şi dăm votul în Parlament. Şi atunci, Voronin a început să dea cu pietre peste frontieră, să introducă viza, a făcut toate nebuniile… Un Voronin care trebuie să vă spun că mulţi au spus că a fost KGB-ist, el a fost miliţian, deci şi mai puţin nobil decât KGB-ist”.

Traian Băsescu nu a explicat CUM l-ar fi acceptat poporul român pe unul ca Voronin. România nu e o proprietate privată, nu e un teren privat pe care să îl contopești cu alt teren vecin, după ce dai gardul jos. Există Constituție, legi, democrație. Nimeni nu l-a întrebat pe Traian Băsescu cu ce ocazie. Unirea realizată sub Cuza a fost recunoscută de marile puteri. Posibil ca acesta să fi fost și planul lui Băsescu, având în vedere că la noi poporul nu mai decide de mult nimic, ci se mulțumește să ofere o aparență democratică unor decizii luate în alte părți.

Potrivit Mediafax, Vladimir Voronin a declarat, în 2013, că Traian Băsescu face presiuni asupra politicienilor de la Chişinău şi că îl sună noaptea în stare de ebrietate.

Sorin Cehan

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

”Un bel vaffanculo”: și-a ”blamat” profesoara cu o injurie în limba italiană, 500 de lei amendă

Cultul personalității: ”Ambasadoarea trimisă de Dumnezeu la Roma”