Menu
in

Verona, campanie importantă pentru români! Oportunităţi de revenire în ţară cu ajutorul fondurilor europene

Verona, campanie importantă pentru români! Oportunităţi de revenire în ţară cu ajutorul fondurilor europene. Deputatul PNL pentru diaspora, Valentin Făgărăşian, anunţă că în perioada 28 aprile – 01 mai va demara la Verona, Italia, o campanie susţinută de informare în rândul comunităţilor de români privind oportunitatea repatrierii cu sprijinul fondurilor europene nerambursabile aferente cadrului financiar multianual 2021-2027.
Citiți și: Lege pentru documentele românilor din străinătate: vor putea fi obținute fără deplasarea la consulate

Verona, campanie importantă pentru români!

Am trăit trei decenii în afara frontierelor ţării mele şi ştiu foarte bine că fiecare român plecat din ţară îşi doreşte să se întoarcă acasă imediat ce i se iveşte cea mai mică oportunitate. Pentru că românii din străinătate sunt destul de puţin informaţi cu privire la oportunităţile financiare pe care le oferă fondurile europene nerambursabile în România, am decis să demarez o amplă campanie de informare, prin evenimente desfăşurate direct în comunităţile de români.

Primul eveniment va fi la sfârşitul săptămânii acesteia în Italia, unde mă voi întâlni cu români din Verona şi cu reprezentanţi ai autorităţilor locale. Cunosc foarte mulţi români care, dacă ar putea obţine finanţări nerambursabile pentru o brutărie, pentru un atelier auto, o micro-fermă sau altă activitate economică, s-ar întoarce în România imediat, împreună cu familia.

Pentru ca acest set de evenimente şi campania să aibă rezultatele pe care le dorim cu toţii, o să cointeresez şi Ministerul investiţiilor şi proiectelor europene şi, poate, la evenimentele următoare, participă chiar ministrul fondurilor europene, domnul Marcel Boloş. Obiectivul nostru naţional este ca rata de absorbţie a fondurilor europene să ajungă cât mai aproape de 100% în următorul cadru finanaciar.

Ori, cu ajutorul românilor din străinătate, putem să atingem trei obiective majore simultan: o rată mare de absorbţie a fondurilor europene, un potenţial de creştere economică mai mare pentru România şi aducerea acasă a românilor plecaţi în străinătate.”

Valentin Făgărăşian
Deputat PNL

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version