in

Vești bune pentru diaspora: Buget mai mare pentru digitalizarea serviciilor consulare. ”Eliminarea birocraţiei, a cozilor interminabile, a timpului piedut”

Vești bune pentru diaspora. Deputatul PNL pentru diaspora, Valentin Făgărăşian, anunţă că a propus un amendament la Legea bugetului de stat pentru anul 2023 prin care se suplimentează sumele alocate Ministerului Afacerilor Externe în scopul implementării procesului de digitalizarea a serviciilor consulare oferite cetăţenilor români în străinătate.

Citește și: Secțiile consulare românești din Italia NU ACCEPTĂ documente în format digital. Interpelare în Parlament

Vești bune pentru diaspora

”Pentru milioanele de români care trăiesc şi muncesc în străinătate, dar şi pentru milioanele de români care călătoresc în mod ocazional în afara frontierelor ţării, este esenţial ca relaţia cu serviciile consulare să se desfăşoare cât mai mult prin intermediul serviciilor digitale.

Procesul de digitalizare a început de mult timp, însă, până acum, s-au făcut puţine progrese la nivelul secţiilor consulare, deşi tehnologia ne permite să obţinem aproape orice fel de documente şi certificate pe cale electronică.

Nu este normal ca o ţară, recunoscută la nivel internaţional pentru specialiştii în domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei, să nu fie un exemplu de digitalizare a serviciilor publice.

Alături de această suplimentare a bugetului, mă voi lupta, alături de actualul ministrul al digitalizării, ca până la finalul anului să avem un cadru legislativ foarte clar pe digitalizarea serviciilor publice oferite de România în străinătate, pentru eliminarea birocraţiei inutile, a cozilor interminabile, a timpului piedut şi a banilor consumaţi de români pentru a beneficia de serviciile publice ale statului român.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]
ravenna spectacol

Ravenna, spectacol de zile mari, cu ocazia ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI, organizat de asociația românească DOR

Bunica cerută în căsătorie

Nebunie în Italia, bunica de 76 de ani însărcinată cu iubitul ei de 19 ani. De fapt…