in

VIDEO/ Documentar în Anglia despre fraudele la bancomate: Cum să te fereşti de hoţii români

Poliţia britanică avertizează cetăţenii să fie extrem de vigilenţi faţă de bandele de infractori, în special români, care fură milioane de euro din bancomate, prezentând câteva recomandări în documentarul intitulat Fraud Squad, difuzat joi seara de postul de televiziune ITV.

Echipa care a realizat documentarul a însoţit poliţia într-o operaţiune sub acoperire pentru a vedea cum tratează agenţii această problemă din ce în ce mai mare, bandele folosind metode tot mai sofisticate şi mai variate pentru fraudele la bancomate.

VIDEO PE SITE-UL ITV

Poliţiştii le recomandă cetăţenilor să îşi pună banii şi cardul într-un loc sigur înainte de a pleca de la ATM, să distrugă cu atenţie chitanţa oferită de aparat, să nu folosească bancomatul dacă observă ceva neobişnuit în legătură cu acesta sau semne de intervenţie şi să anunţe banca imediat ce este posibil.

http://content.ad20.net/Storage/0_0/blank.gifDe asemenea, cetăţenii sunt sfătuiţi să acopere cu o mână tastatura în timp ce tastează codul PIN pentru că pot fi camere ascunse instalate de infractori deasupra tastaturii, să nu se lase distraşi şi să fie deosebit de atenţi la străinii "binevoitori" care încearcă să le distragă atenţia sau se oferă să îi ajute.

Infractorii instalează deseori dispozitive în ATM pentru a reţine cardurile. Astfel că poliţiştii îi sfătuiesc pe utilizatori să anunţe banca emitentă imediat în cazul în care cardul a fost reţinut de ATM şi să se asigure că au în telefon un număr de contact la care pot suna 24 de ore din 24.

Furturile comise prin fraude asupra ATM-urilor se ridică la peste două milioane de euro pe lună, potrivit poliţiei, iar infractorii, în cea mai mare parte români, trimit aceste sume de bani către ţara de origine, respectiv România.

Sursă: Mediafax

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ambasadorul rus la Chişinău, banc despre Armata română

Robert Araveicei: „Simplificaţi procedura pentru adeverinţele electorale”. Autoritatea Electorală: „Nu se poate”