in

Viorica Dăncilă, apel pentru întoacerea românilor: «În țară este nevoie de forță de muncă. S-au făcut progrese…»

Premierul demis, Viorica Dăncilă, președinte al PSD, a declarat, pentru publicația News Bucovina, că românii din diaspora pot să vadă că în țară s-au făcut progrese și că se pot întoarce în țară.

„Când te raportezi la românii de pretutindeni trebuie să te raportezi cu foarte mare seriozitate. Nu trebuie doar să spui așa cum am văzut că spune Ludovic Orban: „Veniți în țară”, pentru că oamenii nu vor veni. Oamenii vor o viață mai bună. Pentru ca românii care au plecat  să se întoarcă în țară trebuie să avem salarii mai mari pe care să le raportăm la media europeană, să avem o situație mai bună în comunitățile din România, în comune, în orașe”, a spus Dăncilă.

România are a doua cea mai mare creștere economică din UE, „am dat încredere celor care vor să investească în România”, a mai spus Dăncilă, menționând că rata șomajului este de doar 3,8 la sută, cea mai mică din Europa.

„Am inițiat programe pentru cei care vor să vină din diaspora și să-și deschidă afaceri în România, am dezvoltat programe în agricultură, cum ar fi programul Tomate pentru ca cei care lucrează în Spania, în Italia, să vină în România și să aibă propria afacere și să vină alături de părinți, de bunici, să aibă o afacere a lor”, a spus Dăncilă.

Ea a adăugat că atunci când se solicită diasporei să vină acasă, cu toții doresc acest lucru și a subliniat că în țară este nevoie de forță de muncă, menționând că investitorii, patronatele, spun că principala problemă este forța de muncă.

Viorica Dăncilă a mai declarat că românii din diaspora pot să vadă că în țară s-au făcut progrese și că se pot întoarce în țară.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A aplicat tot ce a învățat în Italia și acum are o afacere de succes în țară. «Nu aș mai pleca în străinătate, se poate și aici»

Mircea Diaconu, despre plecarea românilor la muncă în străinătate: «Este un drept al lor, dar ne dizolvăm ca nație»