in

Doi pacienţi infectaţi au murit după ce au refuzat internarea. Medicii sunt revoltaţi: «Îi așteaptăm în spitale, doctorii au pregătite și lumânări»

au refuzat internarea

Un bărbat de 56 de ani din Olt testat pozitiv pentru noul coronavirus și care a refuzat internarea în spital, a murit joi acasă, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt. Bărbatul din Olt a fost diagnosticat cu COVID-19 în 12 iulie.

“În cursul zilei de astăzi, respectiv 16.07.2020, a fost înregistrat un deces la domiciliu. Persoana, bărbat în vârstă de 56 de ani, a refuzat internarea. El prezenta următoarele comorbidităţi: insuficienţă cardiacă congestivă, stenoză aortică, insuficienţă mitrală, insuficienţă respiratorie, HTA primară, obezitate, hepatită cronică, boala periferică”, precizează DSP Olt într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Este al doilea caz de acest fel, după ce cu o zi în urmă a decedat acasă un pacient cu COVID din Galați care refuzase, de asemenea, spitalizarea.

Bărbatul, de 45 ani, s-a prezentat în 12 iulie la spital, cu simptome de coronavirus şi i-a fost prelevat test. Bărbatul a refuzat să rămână internat pentru a aştepta rezultatul şi s-a izolat la domiciliu. Ulterior, a fost anunţat de DSP că testul a ieşit pozitiv şi i s-a recomandat să se interneze, dar a refuzat. Marţi noaptea a sunat la 112, cu probleme de respiraţie, iar medicii l-au găsit în stop cardio-respirator care nu a putut fi resuscitat.

Sute de pacienţi refuză tratamentele şi pleacă din spitale

Medicii români sunt tot mai îngrijoraţi după ce pacienţii cu COVID-19 au ajuns să refuze tratamentele sau, mai grav, să se externează pe propria răspundere, ignorând recomandarea medicală. Grav este că mulți dintre cei care au cerut să plece din spital, deși erau infectaţi, s-au întors în stare agravată, unii direct la terapie intensivă.

Bolnavii care refuză tratamentele care le-ar putea salva viața sunt influențați de teorii ale conspiraţiei, de mesaje care nu se bazează pe cercetări documentate şi care circulă tot mai des pe internet în ultima perioadă. Unii nu cred în boală și șochează prin atitudine când le spun doctorilor că nu accepta medicamentele prescrise pentru că – spun ei – ar deveni cobai.

Peste 700 de români infectați cu coronavirus au plecat din spitale în două săptămâni și în unitățile medicale alții au început să refuze tratamentul.

«Îi așteaptăm în spitale unde doctorii au pregătite și lumânări»

Cristian Oancea, directorul Spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara, are un mesaj dur pentru cei care care au început să refuze medicamentele și cred că boala se poate vindeca singură. A transmis că îi așteaptă în spitale unde doctorii au pregătite și lumânări.
”Este un fenomen periculos. Din moment ce pacientul își face el singur schema terapeutică și decide el ce îi trebuie sau ce nu îi trebuie, sperăm ca acești pacienți să se vindece cum cred dânșii, de la sine.

Din experiența noastră, și avem sute de cazuri, nu vedem cu bine această atitudine a lor. Circulă “n” teorii ale conspirației, practic ne putem lupta cu boala, o facem pentru că ne e meserie și spun o facem cu dedicație pentru pacient, dar nu putem lupta cu teoria conspirației”.

Aproape 1.900 de români infectați cu Covid în Italia, noi cazuri în toată diaspora

Italia, operațiunea ”Delirium”, cereau să vadă în direct amputări de brațe sau să se toarne ulei încins pe corpul unui copil, doi tineri italieni arestați