in

Draga Olteanu Matei, de nerecunoscut. Îndrăgita actriţă a ajuns la 86 de ani şi a slăbit foarte mult

Una dintre cele mai mari actrițe ale teatrului și filmului românesc a ajuns la vârsta de 86 de ani, dar este de nerecunoscut. De vină ar fi probleme de sănătate pe care le are. Draga Olteanu Matei este o artistă foarte cunoscută și îndrăgită de români, însă greutățile vieții nu au ocolit-o.

După ce s-a retras de pe scena teatrului, actriţa a părăsit Capitala și s-a mutat la Piatra Neamț. La ultima sa apariție publică, artista era de nerecunoscut: mult mai slabă decât o cunoaștem cu toții, dar cu un zâmbet molipsitor și plin de optimism, calitate cu care și-a cucerit publicul de-a lungul vieții.

„De multă vreme am vrut să mă mut definitiv la Piatra Neamţ, dar am aşteptat să iasă şi soţul meu la pensie de la «Cantacuzino». Am avut necazuri îngrozitoare cu locuinţa din Bucureşti… Stăteam într-o casă cu chirie pe care a demolat-o Ceauşescu şi, până ne-au dat alta, am stat la hotel nu ştiu câte luni. Ne-a costat o avere, toată leafa noastră mergea pe chiria la hotel. Ne-au dat apoi altă casă în care am stat cu chirie“, afirma actriţa în urmă cu mai mulți ani.

«Soţul meu s-a grăbit să plece şi m-a lăsat pe mine»

Draga Olteanu Matei a mai declarat că se simte foarte atașată de locul unde stă acum, chiar dacă Bucureștiul, orașul ei de suflet, se află la sute de kilometri depărtare.

”Aici (n.r la Piatra Neamț) stau la o prietenă foarte bună, cu care m-am cunoscut în 1992.

Soţul meu s-a grăbit să plece şi m-a lăsat pe mine, dar asta nu înseamnă că sunt singură, eu sunt cu el în permanenţă. Am rămas aici nu numai pentru că sunt oameni extraordinari, dar este şi foarte frumos locul şi foarte liniştit şi îmi face plăcere să stau aici. Bucureştiul e satul meu natal, îl porţi cu tine oriunde ai merge“, a spus Draga Olteanu Matei.

La cei 86 de ani ai săi, și în ciuda problemelor de sănătate pe care le are, doamna teatrului românesc nu a încheiat definitiv activitatea profesională. Își dorește foarte mult să mai ecranizeze un film.

„Am un sertar plin cu scenarii de film şi un miniserial TV pe care vreau să-l transform într-un film. Poate mă ajută Dumnezeu să îl fac înainte să mă duc, că nu cred că o mai duc mult”, a spus îndrăgita actriţă.

Încă 195 de italieni morți de Covid, totalul deceselor a depășit 31.000. Bilanțul Protecției Civile din 13 mai 2020

Bancnote contrafăcute în mașină și un colț de elefant acasă, român arestat la Torino