in

Guvernul și PNL, în autoizolare după ce senatorul liberal Chiţac a fost confirmat cu coronavirus

Premierul interimar Ludovic Orban a anunțat că intră în autoizolare, pentru 14 zile, la Vila Lac 1, după ce a intrat în legătură cu parlamentarul român diagnosticat cu coronavirus. Este vorba despre senatorul PNL Vergil Chițac, a anunțat premierul, vineri dimineață.

Toți membrii Guvernului vor fi testați pentru coronavirus. Întreaga conducere a PNL va fi izolată la domiciliu, după ce a venit în contact, în timpul Biroului Permanent, cu senatorul care a fost infectat în urma unei călătorii în străinătate.

„Nu așteptăm ancheta epidemiologică. Am solicitat ministrului Sănătății să creeze rapid un mecanism de anchetă epidemiologică pentru toți colegii”, a spus Orban.

„Este o situație cu care va trebui să ne obișnuim, până la găsirea unui vaccin”, a declarat ministrul Sănătății la conferința de presă.

Până în prezent la nivel național sunt 75 de oameni confirmați pozitiv cu noul coronavirus. Peste 13.000 oameni sunt în autoizolare în România.

Victor Ciutacu, mesaj dur pentru românii din diaspora care FUG de virus și revin în țară: «Nu plătiți taxe în România, nu suntem egali»

Recomandări ale MAE pentru românii din Italia care întâmpină probleme legate de contractele de muncă