in

În plină pandemie de coronavirus, Primaria Suceava cumpăra beculeţe de 26.000 de euro pentru Paşte

În plină pandemie de coronavirus şi la două zile după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat starea de urgenţă, adică pe 18 martie, Primăria Suceava a semnat un contract de 130.498 de lei (26.935,68 de euro) pentru achiziţionarea unor ornamente luminoase pentru Sărbătorile Pascale.

Modalitatea de încredinţare a contractului a fost cea de cumpărare directă. Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), anunţul a fost postat pe 18 martie 2020 la ora 13:35, societatea Neon Lighting Cluj a răspuns la 14:26, iar procedurile au fost finalizate la la ora 15:01.

Edilul este izolat în primărie

Peste 250 de angajaţi ai Primăriei Suceava şi primarul Ion Lungu sunt în izolare, după ce o funcţionară a fost depistata cu coronavirus.

Edilul sucevean se afla printre cei care au avut contact direct cu angajată depistata cu coronavirus, astfel că se afla în izolare, dar nu acasă, ci la serviciu, în biroul din Primărie, de unde îşi desfăşoară în continuare activitatea.

În tot acest timp, situaţia este dramatică în cazul principalei unităţi medicale din oraş. Autorităţile au decis că Spitalul Judeţean din Suceava să fie închis, dezinfectat şi transformat în spital pentru COVID-19, după ce peste o sută de medici şi asistente de la acest spital au fost confirmaţi cu coronavirus.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu, deoarece la nivelul instituţiilor judeţului Suceava nu au fost respectate măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

La Milano, frica se transformă în furie

Benzinăriile italiene vor trebui de miercuri noaptea să fie închise, se începe cu cele de pe autostrăzi