in

La cererea Bucureștiului, Pakistanul trimite 500.000 de muncitori în România până anul viitor

Ministerul pentru diaspora şi dezvoltarea resurselor umane din Pakistan a acceptat miercuri 17 aprilie să trimită în România peste 500.000 de lucrători până în 2020, informează APP, citată de economica.net.

Decizia a fost luată după oferta prezentată de ambasadorul român în Pakistan, Niculaie Goia, care a apelat la Sayed Zulfikar Abbas Bukhari, asistent special pentru diaspora al premierului Imran Khan, așa cum arată și The News International.

Goia a arătat că, în contextul dezvoltării recente a ţării şi al emigraţiei forţei de muncă româneşti către alte ţări europene, România ar putea avea nevoie de aproximativ un milion de angajaţi din alte ţări.

Ambasadorul a declarat că România este gata să primească mai mult de o jumătate de milion de pakistanezi până anul viitor şi că pe piaţa muncii sunt disponibile locuri de muncă pentru informaticieni, constructori, medici, ingineri şi alte categorii profesionale. Printre altele, a precizat el, în România este nevoie de 40.000 de şoferi, deci ar putea fi angajaţi cât mai mulţi din Pakistan.

Bukhari a criticat precedentele guverne ale ţării sale, care nu au reuşit să exporte forţă de muncă în România.

Pleacă românii, vin asiaticii: Guvernul a hotărât să aducă mai mulți muncitori străini în România

Firmele românești nu mai caută muncitori din diaspora. «Vrem vietnamezi» Muncesc mult, pe bani puțini și dorm în containere

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Senatorul Liviu Brăiloiu, milionar în euro, propus ministru pentru Diaspora

Padova, româncă în vârstă de 40 de ani, a încercat să se sinucidă, trenul i-a retezat ambele picioare