in

Liviu Dragnea iese din închisoare. A primit aviz favorabil pentru eliberarea condiţionată

Liviu Dragnea, 58 de ani, a primit aviz favorabil din partea comisiei din Penitenciarul Rahova pentru eliberare condiţionată, a informat Digi24. Flavia Teodosiu, avocata fostului președinte PSD, a confirmat informația pentru presa din România.

Liviu Dragnea a solicitat deja Judecătoriei Sectorului 5 București să fie eliberat condiţionat din închisoare, unde execută o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. El a depus cererea de eliberare condiţionată pe 12 aprilie, iar instanţa a stabilit termen pentru soluţionare în data de 27 aprilie.

Flavia Todosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, a confirmat avizul favorabil de liberare condiționată primit de Liviu Dragnea din partea Comisiei Penitenciarului Rahova.

„Dânsul a îndeplinit fracția pe care o prevede legea, de două treimi executate din mandatul de executare pe care l-a primit. În aceste două treimi au fost incluse și, respectiv, scăzute, zilele de câștig prin muncă. Astfel, dânsul a intrat în această comisie și s-a dat acest aviz favorabil, ceea ce înseamnă că îndeplinește absolut toate condițiile de legalitate pentru a i se admite această cerere”, a spus avocatul lui Liviu Dragnea, potrivit Mediafax.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fostul lider PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, unde execută pedeapsa, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor a susţinut atunci că nu a autorizat ca Dragnea să dea acel interviu, iar Penitenciarul Rahova l-a sancţionat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Scrisoare plină de amărăciune a unei românce din Italia, de 11 ani ”la fix”: ”Voi continua să muncesc aici, atât cât voi putea, apoi… încotro?”

Italia redeschide școlile pe 26 aprilie, autoritățile introduc teste de salivă pentru elevi