in

Medic fals descoperit la Predeal. Bărbatul este de fapt programator IT şi îi ținea locul soției la cabinet

Un fals medic consulta pacienți și prescria rețete compensate la Predeal, iar pacienții nici măcar nu erau deranjați că omul nu avea pregătire medicală. Bărbatul, un programator IT, îi ținea locul soției sale, medic de familie, aflată în concediu medical, arată o anchetă Digi24.
Soția sa este medic de familie în Predeal, dar când nu vine ea la cabinet, IT-istul îi ia locul. Fără să aibă nicio diplomă în medicină, bărbatul din Predeal recunoaște cu nonșalanță că nu ar avea ce să caute în cabinet, dar asta nu l-a împiedicat să înșele sistemul. „Pot face bilet de trimitere, pot face rețetă, dar identică cu cea de luna trecută, pe câte luni doriți, pe una, pe 30 de zile, pe 60 de zile sau pe 90 de zile rețeta, dar fără să schimb tratamentul, medicația”, spunea IT-stul filmat cu camera ascunsă. Pacienții cabinetului știu că primesc rețete și bilete de trimitere de la un om care nu are nicio pregătire medicală. Nu par, însă, deranjați de situație. „Avem încredere, pentru că tratamentul nostru, al meu și al soțului, este același, pe care îl luăm, lună de lună. Nu știu unde lucrează, dar medic sigur nu este”, a spua o pacientă, care evident nu este deranjată de falsul medic.

Polițiștii au descoperit că bărbatul a dat, în ultimele nouă zile, peste două sute de bilete de trimitere, rețete compensate și prescripții medicale. În plus, ar fi consultat zeci de pacienți, în locul medicului.

Falsul medic susține că de vină pentru situația în care se află este…lipsa de medici.
A fost deschis un dosar penal, pentru exercitarea fără drept a unei profesii și fals în înscrisuri, sub semnătură privată.

Sănătatea și siguranța pacienților a fost pusă în pericol. O spun la unison Ministerul Sănătății, Colegiul Medicilor și Asociațiile pacienților. De altfel, la cabinetul medicului fals din Predeal au loc trei anchete: una a poliției, alta a inspectorilor de sănătate publică și încă una realizată de reprezentanții Colegiului Medicilor din Brașov.

Falsul medic se alătură astfel galeriei din care mai fac parte celebrul Mateo Politi, dar și o femeie angajată la Spitalul Ilfov pe post de medic ginecolog, deși avea o diplomă falsă.

Viterbo, român angajat de mafioți pentru a lua parte la un atac asupra carabinierilor

Agropoli, româncă violată și batjocorită la spital de un infirmier, italianul a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare