in

O nouă speranţă pentru gimnastica românească. Nadia Comăneci: «Are un potențial uriaș pentru o carieră de excepție»

Ana Maria Bărbosu a obținut toate medaliile de aur la Campionatele Europene de Gimnastică de la Mersin, la junioare. Antrenoarea ei o caracterizează prin „talentat, perseverență, curaj, determinare și încă altceva”.

Campionatele Europene din decembrie desfășurate la Mersin au adus o rază de speranță pentru România. Iar Ana Maria Bărbosu, o gimnastă în vârstă de 14 ani, a reușit o performanță extraordinară. A câștigat medalia de aur la toate aparatele, plus titlul cu echipa și la individual compus. În total, sportiva crescută în sălile din Focșani și Deva a câștigat şase medalii de aur.

Sportiva în vârstă de 14 ani nu doar că a intrat în sala de gimnastică, ci o face cu atâta determinare și pune atât de mult suflet în exercițiile pe care le face încât rezultatele au apărut încă de la primele concursuri, astfel că aceste şase medalii de aur de la Europenele de la Mersin nu sunt neapărat o surpriză.

«Este un copil puternic»

Ana Maria Bărbosu a ajuns în sala de gimnastică când încă nu împlinise 6 ani. La Clubul Sportiv Şcolar din Focşani antrenoare era Daniela Trandafir, cea care i-a împărtășit pasiunea. Gimnasta era un munte de energie încă de la început, îi place foarte mult ceea ce face și asta o convinge să vină cu zâmbetul pe buze în fiecare zi în sala de antrenament: „Ana Maria Bărbosu este un copil puternic, care își dorește foarte mult. Este un copil de care nu trebuie să se tragă. Când spunem despre ea că este o gimnastă talentată, vorbim și despre perseverență, curaj, determinare și despre încă altceva… acel ceva care o face să vină zi de zi în sala de antrenament”, a povestit pentru fanatik.ro Daniela Trandafir.

Și, spre deosebire de alți copii de vârsta ei care abia așteaptă vacanțele, Ana Bărbosu nici nu vrea să audă de așa ceva: „După Europene a fost o vacanță și nu voia să audă. Abia aștepta să se întoarcă în sală. Dar asta se întâmplă de când este ea la gimnastică. Venea vara și era o perioadă de pauză, pentru că și pauza are rolul ei în pregătire. Ea nu voia pauză pentru că spunea că rămâne în urmă și că va avea de recuperat”, spune antrenoarea

Despre noua senzație a gimnasticii românești, a vorbit şi Nadia Comăneci: „M-am bucurat foarte mult de rezultatele obținute de Ana Maria la Europene. Am și spus imediat după competiție că această tânără are un potențial uriaș pentru o carieră de excepție în gimnastică. Este clar că are și talent și determinare, iar faptul că a reușit performanța de a obține aurul la toate aparatele, arată că este cu adevărat pasionată de acest sport și este dispusă să muncească foarte mult”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nebunie la Cuneo, muncitor de 48 de ani și-a ucis mama și câinele, apoi s-a sinucis

Mădălina-Ghenea milano

Apariţie spectaculoasă: Mădălina Ghenea, la braţul lui Al Pacino pe străzile din Milano