in

Pentru 100 de euro a adus din Italia o mașină de 50.000 de euro, a descoperit la graniță că autoturismul era căutat de autorităţile din Peninsulă

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier au descoperit la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Audi, care figurează ca fiind căutat de autorităţile din Italia.

În data de 06 iulie a.c., în jurul orei 05.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, cetăţeanul moldovean B.D., în vârstă de 47 de ani, conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în Italia, an de fabricaţie 2019.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, întrucât acesta era închiriat din Italia, iar conducătorul nu a putut prezenta documente justificative, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare. Astfel, au stabilit că mijlocul de transport figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia în aceeaşi zi.

Totodată, colegii noştri au mai stabilit faptul că certificatul de înmatriculare prezentat la control este fals total, seria documentului de înregistrare a vehiculului figurând ca fiind furată „în alb” din Italia.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că transporta autoturismul la cererea unei persoane, ale cărei date nu le cunoaşte, în schimbul sumei de 100 de dolari. Acesta a mai adăugat faptul că nu avea cunoștință despre faptul că maşina era semnalată furată sau implicată în vreun litigiu.  

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la furt, fals în înscrisuri oficiale şi uz de falsiar autoturismul, în valoare de 246.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

”Opriți abuzul! Opriți mascarada!” Fostul consul general de la Bologna, Eugen Șerbănescu, memoriu deschis către ministrul justiției, președintelui CSM și procurorului-șef DNA

Ordin de anchetă emis de autoritățile italiene: patru români, fraude informatice de aproximativ 1,6 milioane de euro