in

Protest împotriva vaccinării la Bucureşti: «Ne dorim binele ţării, dar nu cu sila». Liderii AUR, între manifestanți

Aproape 1.000 de persoane au protestat duminică după-amiază, în parcul Izvor din Bucureşti, împotriva vaccinării anti-Covid. La manifestaţie au fost prezenţi şi co-fondatorii AUR, George Simion şi Claudiu Târziu.

Protestatarii, cei mai mulţi echipaţi cu steaguri tricolore, nu purtau mască şi nici nu respectau normele de distanţare socială.

Cu pancarte anti-vaccin, manifestanţii s-au declarat împotriva „paşaportului de vaccinare”. Potrivit lui George Simion, „500 de oameni de AUR” au fost prezenţi la proteste.

 „Fără vaccinare, fără vaccinare”, „libertate, libertate”, „murim, luptăm şi nu ne vaccinăm!” sunt câteva dintre sloganurile manifestanţilor. „Am venit de dragul libertăţii. Ne dorim binele ţării, dar nu cu sila”, a spus unul dintre manifestanţi.

„Am venit de la Buzău să ne exprimăm revolta împotriva măsurilor luate de acest guvern care nu mai este românesc demult”, susţine o protestatară. „Sunt împotriva obligativităţii vaccinării, şi nu a vaccinării în general”, spune un alt manifestant.

Amenzi de 7.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

În legătură cu adunarea publică de protest care a avut loc astăzi, 07 martie a.c., în zona Palatului Parlamentului (Parc Izvor), Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

„Până în acest moment, organizatorul activității a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 7000 de lei pentru că nu a luat măsurile necesare astfel încât să nu permită depășirea numărului maxim de 100 de participanți și pentru că nu a asigurat respectarea de către aceștia a celorlalte măsuri de protecție sanitară, în conformitate cu prevederile H.G. 35 din 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României emisă în baza Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncă urmărită în Italia pentru JAF ARMAT și ȘANTAJ, arestată în România

Accident din cauza vitezei la Forlì, BMW 320 făcut praf, un român și un bulgar grav răniți