in

Reacții politice la propunerea lui Teodorovici: ”Atitudine ostilă și răzbunătoare a PSD împotriva diasporei românești”

PNL îi cere premierului Viorica Dăncilă să-l demită pe ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și să se delimiteze public de propunerea acestuia de introducere a unui permis de muncă cu timp limitat în Uniunea Europeană.

„Propunerea ministrului Finanțelor Publice atacă dreptul românilor la muncă în străinătate și-i forțează să se întoarcă în țară după expirarea permisului de muncă într-o altă țară europeană. Este o măsură care încalcă principiile fondatoare ale Uniunii Europene și care întoarce România în perioada dinainte de aderare la comunitatea europeană”, arată PNL într-un comunicat de presă.

„Anunțul unei măsuri care ar distruge unul dintre fundamentele pe care s-a construit Uniunea Europeană, respectiv libertatea de a munci în orice stat membru, arată că Guvernul României nu este pregătit să preia președinția Consiliului Uniunii Europene și că nu înțelege importanța acestui rol”, se mai arată în comunicat.

„Propunerea ministrului Eugen Teodorovici demonstrează aceeași atitudine ostilă și răzbunătoare a Partidului Social Democrat împotriva diasporei românești care nu-i votează și împotriva românilor liberi care trăiesc din munca lor cinstită și care reușesc fără ajutor de la stat să-și întrețină familiile lor din țară și din străinătate. Partidul Social Democrat vrea să-i întoarcă în țară pe românii plecați la muncă în străinătate pentru a-i ține în sărăcie și dependenți de favorurile lor politice”, potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

Reacția vine după ce Eugen Teodorovici a spus că dorește ca românii care lucrează în străinătate să aibă un singur permis de muncă, valabil pentru o perioadă limitată.

Ministrul Teodorovici și-a pierdut mințile: Propun LIMITAREA dreptului la muncă al românilor în străinătate

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Rozzano, copilul unei românce, născut prematur şi în stop cardiac, salvat de o echipă de voluntari ai Crucii Roșii

Și la ministerul sănătății apar propuneri halucinante: Ne gândim să obligăm medicii să rămână în țară