in

Și la ministerul sănătății apar propuneri halucinante: Ne gândim să obligăm medicii să rămână în țară

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat luni, 26 noiembrie, la Bistriţa, că cererile medicilor de a pleca în străinătate au scăzut cu până la 50% în ultima perioadă. Pintea susţine că tot mai mulţi medici români care profesează în străinătate îşi doresc să se întoarcă în ţară, potrivit Adevărul.

„Există nişte date parţiale, pentru că noi am cerut un audit al Curţii de Conturi pe această zonă şi s-au prelucrat nişte date statistice, până în luna august. Cererile depuse de medici pentru a pleca în străinătate au scăzut cu aproximativ 45-50%. Există în schimb foarte multe solicitări pentru a se întoarce în România.”, a declarat Sorina Pintea.

Aceste afirmații se bat cap în cap cu altă declarație a ministrului Sănătății. Astfel, tot Sorina Pintea a declarat că ar putea ajunge să-i oblige pe medicii rezidenți să rămână în țară, discutând și cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, pe această temă. Spune că este o variantă de luat în calcul pentru că, deşi statul a mărit salariile rezidenţilor, mulţi intenţionează să plece din ţară, potrivit Digi24.

Salariile au fost dublate anul acesta. Un rezident de anul întâi avea un salariu sub 2.000 mii de lei, iar acum media este de 5.000 de lei.

Sorin Pintea, ministrul Sănătăţii: «Ne gândim la un contract, la un act adiţional la contractul de muncă pe care fiecare rezident îl are cu spitalele unde prestează, având în vedere că ei sunt plătiţi din bugetul de stat, din bugetul Ministerului Sănătăţii. Ne gândim la o modalitate de a-i face să stea un anumit număr de ani în ţară. În urma aplicării legii salarizării, salariile rezidenţilor au crescut considerabil.»

Ministrul Teodorovici și-a pierdut mințile: Propun LIMITAREA dreptului la muncă al românilor în străinătate

Reacții politice la propunerea lui Teodorovici: ”Atitudine ostilă și răzbunătoare a PSD împotriva diasporei românești”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Reacții politice la propunerea lui Teodorovici: ”Atitudine ostilă și răzbunătoare a PSD împotriva diasporei românești”

„S-a stins zâmbetul Marcelei”, moarte fulgerătoare a unei românce de 45 de ani, asistentă medicală la un spital din Italia