in

12 deţinuţi vorbitori de italiană din Iaşi lucrează în call center pentru o firmă de telefonie mobilă

Mulţi italieni care primesc zilnic  telefoane cu oferte ale unei faimoase companii, ar rămâne cu adevărat surprinşi să afle cine este la celălalt capăt al firului. Se poate întâmpl, astfel,  ca interlocutorul nu numai să nu fie în Italia, ci să fie chiar după gratii, într-o altă ţară.

O firmă din Focşani specializată în servicii de call center,  a angajat  12 deţinuţi români vorbitori de limbă italiană de la Penitenciarul din Iaşi pentru a se ocupa de raportul cu clienţii din Peninsulă.

Deţinuţii, după o pregătire de două săptămâni, lucrează opt ore pe zi, timp de cinci zile pe săptămână. Răspund la telefon şi notează pe calculator detalii în legătură cu fiecare client.

"Adevărul" a vorbit cu doi dintre operatorii de call center, proaspăt angajaţi ai firmei.

Adrian Catargiu (25 de ani), condamnat la şapte ani de închisoare pentru tâlhărie, a ales să lucreze la call-center pentru că beneficiază de o reducere a pedepsei.  „Am fost selectat pentru call-center pentru că vorbesc bine limba italiană. Am învăţat-o când lucram în Italia. M-am gândit că o să am şansa să exersez limba italiană şi voi primi şi zile câştig", povesteşte Andrei Catargiu.

Am fost învăţaţi să fim calmi, amabili şi să nu ne enervăm, chiar dacă persoana de la capătul celălalt al firului vorbeşte urât", povesteşte Eduard Nichitoi (23 de ani), condamnat la trei ani pentru tâlhărie.

Agenţii de vânzări din spatele gratiilor au început munca propriu-zisă pe 21 martie. Astfel, de la ora 13.30 la 21.30, ei sună în diverse zone ale Italiei şi stabilesc întâlniri cu diferite persoane. „Prezentăm oferta unei firme de telefonie mobilă şi stabilim întâlniri. Completăm într-o bază de date adresa, ora şi un punct de reper, iar la ora stabilită o altă persoană merge şi prezintă oferta", a explicat Andrei Catargiu.

Integral pe Adevărul

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cartea lui Cătălin Botezatu a bătut la vânzări biografia lui Steve Jobs VIDEO

Vizita ministrului afacerilor externe Cristian Diaconescu în Italia