in

53 de poliţişti de frontieră, reţinuţi la Vama Albiţa

Operaţiunea de curăţare a vamilor a fost reluată în această dimineaţă. 53 de poliţişti de frontieră de la Albiţa, între care şeful sectorului Albiţa al Poliţiei de Frontieră, Daniel Corban, au fost ridicaţi de anchetatori în urma percheziţiilor şi descinderilor care au avut loc în vamă şi la locuinţele acestora.

Ca şi în cazul acţiunilor derulate cu două săptămâni în urmă la Vama Siret, la graniţa cu Ucraina, şi la vămile de pe frontiera cu Serbia, poliţiştii de frontieră şi vameşii sunt acuzaţi de luare şi dare de mită şi implicare în contrabandă cu ţigări.

Albiţa este cel mai mare punct de frontieră din estul ţării. Acesta este de altfel de multă vreme în atenţia procurorilor anticorupţie: în 2008, fostul şef al vămii a fost arestat şi cercetat pentru trafic cu ţigări.

De la începutul lunii februarie, au fost arestaţi 59 de angajaţi ai PTF Siret (Suceava), iar alte 91 de persoane sunt încarcerate în cadrul anchetei privind punctele Naidaş (Caraş Severin), Foeni şi Moraviţa (Timiş). Potrivit Mediafax, acţiunile de la graniţe survin unei decizii a Consiliului Suprem de Apărare a }ării, din iunie 2010, privind combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei.

Astfel, în urma modificărilor legislative, au fost plasaţi investigatori sub acoperire, apăratură tehnică de interceptare audio-video, au fost supravegheate livrări suspecte, au fost interceptate convorbiri telefonice, ceea ce a confirmat, implicit probat, faptele de corupţie în care erau implicaţi funcţionarii statului de la vămi cu acordul şefilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

FOTOGALLERY/ Frumuseţea Siciliei, reprezentată de o româncă

Interviu cu EP Ramona Mănescu: PNL vrea acord cu partidul lui Fini