in

A câştigat peste 3 milioane de euro la Loto cu un bilet de 2 euro. Statul ia un sfert din sumă

Primul premiu din acest an la Loto 6/49, categoria I, în valoare de 13,43 de milioane de lei (3,05 milioane de euro), a fost câştigat duminică de o persoană care a jucat un bilet de 9,7 lei (2,2 euro) la o agenţie loto din Eforie Sud, judeţul Constanţa.

„Biletul norocos a fost jucat la agenţia 13-032 din Eforie Sud, judeţul Constanţa, şi a fost completat cu două variante simple la Loto 6/49, preţul acestuia fiind de doar 9,7 lei. Acesta este primul premiu de categoria I la Loto 6/49 obţinut în acest an”, precizează un comunicat al Companiei Naţionale Loteria Română.

Numerele câştigătoare au fost 33, 5, 30, 44, 4 și 27. Potrivit regulamentului, câştigătorul are la dispoziţie 90 de zile pentru a intra în posesia banilor. Ultima oară, marele premiu la Loto 6 din 49 a fost câştigat în luna decembrie a anului trecut. Atunci, un jucător din Constanţa s-a îmbogăţit cu aproape 10 milioane de euro.

Impozit pentru toate câştigurile

Norocul şi-l face omul cu mâna lui, dar îl mai face şi fiscul. O nouă modalitate de impozitare a câştigurilor provenite din jocurile de noroc a intrat în vigoare de curând. Guvernul a eliminat pragul neimpozabil de 600 de lei pentru câştigurile din jocuri de noroc şi a introdus taxarea progresivă în trei trepte, de 1%, 16% şi 25% în funcţie de nivelul veniturilor.

Astfel, conform noii legi, cei care au obţinut un premiu de până la 15.000 de euro trebuie să dea statului 1%, iar dacă suma câştigată depăşeşte 15.000 de euro impozitul care se va impune va fi de 16%. Celor mai norocoşi, vorbim aici despre cei care câştigă peste 100.000 de euro, li se vor reţine 25% din sumă. Asta în condiţiile în care până acum acelaşi procent de 25% era impozitul unic pentru toate câştigurile care depăşeau suma de 600 de lei.

De asemenea, legea prevede ca fiind neimpozitabili banii obţinuţi din jocurile de noroc on-line, aparate de noroc, lozuri sau festivaluri de poker.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Imaginea României în Italia: Reportaj din ”Vietnam”, cartier din Botoșani, transmis de „Servizio pubblico”

Silvia Dumitrache, sprijinită de Ambasadoare, vrea să reprezinte cu forţa românii din Italia