Menu
in

Adrian Năstase, prima noapte la închisoare. Fostul premier a fost închis la Spitalul Penitenciar Rahova

Fostul premier Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare cu executare, a ajuns marţi seară, la ora 22.40, cu ambulanţa, la Spitalul Penitenciar Rahova, după ce a fost externat de la Spitalul Floreasca din Capitală.

Năstase a încercat să se sinucidă, în 20 iunie, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul „Trofeul calităţii”. Năstase a fost internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat în 21 iunie.

Închis la Spitalul Penitenciar Rahova

Adrian Năstase a fost cazat în secţia de terapie intensivă a Spitalului Penitenciar Rahova, într-o cameră cu două paturi şi grup sanitar propriu, în care se mai află un alt deţinut, au precizat, marţi seară, reprezentanţii penitenciarului.

La primirea în locul de detenţie, fostului premier i-au fost verificate identitatea şi documentele de încarcerare, după care i s-a efectuat un consult medical.

Năstase a fost apoi informat cu privire la regulamentul de ordine interioară şi au fost întocmite documentele operative cu ocazia primirii în penitenciar, după care fostul premier a fost repartizat la salon, conform recomandării medicului de gardă.

Programul lui Adrian Năstase la închisoare

Ca orice deţinut din Spitalul Penitenciar Rahova, fostul premier se va trezi la ora 6 dimineaţa şi va primi, în sala de mese, micul dejun, între ora 6.15 şi 6.45.

După alte activităţi administrative, urmează prânzul, între 12.30 şi 14.00. Apoi, fostul premier se va putea „plimba şi recrea”, dacă primeşte acordul medicului, timp de o oră, între 14-15. Spaţiul de plimbare pentru pacienţii de la Spitalul Penitenciar este reprezentat de o cuşcă cu gratii albe, care are cel mult 10 metri dintr-un capăt în altul şi este dotată cu o bancă din lemn.

Aici, la recreere, timpul este relativ, glumesc unii agenţi din penitenciar: „Poţi să stai cât vrei. E dreptul tău. Ai zece minute!”, râde unul. „Da, cinci minute cât cobori cu liftul şi cinci minute cât urci la loc”, îi dă replica altul. Directorul stabileşte însă norma: pacienţii-deţinuţi primesc liber la plimbare cât le dă voie medicul.

Cina la Rahova în spital este servită între 17.30 şi 18. După 19.30, Adrian Năstase şi ceilalţi deţinuţi din spital îşi primesc tratamentele medicale şi „au activităţi de ocupare a timpului liber”. Luminile se sting la ora 22.00.

Cât stă la spital, Adrian Năstase va suporta un regim de detenţie închis, spre deosebire de cel din celula Penitenciarului, unde va avea regim semideschis. La Spital, saloanele stau încuiate, se iese doar supravegheat şi la ore fixe. Dacă deţinuţii din vreun salon vor să ceară ceva, apasă un buton care aprinde un bec roşu de deasupra uşii salonului lor, iar agentul vine să verifice.

Fostul premier va avea dreptul la trei vizite pe lună din partea familiei şi la trei pachete lunare de maximum 5 kilograme, fără a lua în calcul apa. Alimentele pe care le pot primi deţinuţii de acasă trebuie să fie vidate şi aprobate de medic, în funcţie de regimul alimentar al fiecărui pacient.

Medicii sunt cei care vor decide momentul când Adrian Năstase va părăsi spitalul pentru a fi încarcerat în penitenciar.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version