in

Ameninţare cu bombă la Ambasada României la Tokyo: „Românii au ADN de criminali”

Ambasada României la Tokyo a fost marţi, 5 martie, ţinta unei ameninţări cu bombă. Motivul îl reprezintă scandalul stârnit după ce un român a ucis o japoneză în Tokio. Extremiştii niponi cer acum expulzarea românilor din ţară, deoarece aceştia ar avea "ADN de criminali". MAE român a informat că alerta s-a dovedit a fi una falsă.

"Astăzi, 5 martie 2013, ora 11.00 ora locală, la Ambasada României în Tokyo s-a primit telefonic o ameninţare cu bombă de la o persoană neidentificată, care s-a adresat în limba japoneză. Conform procedurilor aplicabile în astfel de situaţii, au fost luate imediat toate măsurile de prevenire şi apărare, fiind contactate autorităţile competente japoneze", a precizat MAE.

De asemenea, potrivit oficialilor români, "intervenţia autorităţilor nipone a fost promptă, un echipaj de poliţie s-a deplasat la sediul misiunii, iar concluzia acestora a fost că este vorba de o alarmă falsă".

Val de indignare în Japonia

Un val de indignare a cuprins Japonia după ce, un adolescent român în vârstă de 17 ani a fost reţinut în Japonia după ce a înjunghiat-o mortal pe o tânără de 22 de ani.

Crima a avut loc în data de joi, 28 februarie, în zona Musashino din Tokyo. Femeia de 22 de ani, Arisa Yamada, a ieşit dintr-un magazin şi a fost atacată de doi indivizi. A fost înjunghiată şi a murit în timp ce era transportată la spital. În acest caz a fost reţinut un adolescent român în vârstă de 17 ani, suspectat de tâlhărie şi crimă. Ulterior, românul şi-a recunoscut crima.Complicele adolescentului român arestat în Japonia, un tânăr japonez în vârstă de 18 ani, s-a predat poliţiei câteva zile mai târziu şi a fost arestat, sub suspiciunea de crimă şi jaf.

După ce s-a predat, japonezul fără domiciliu fix a recunoscut uciderea tinerei Arisa Yamada, în vârstă de 22 de ani. "Am înjunghiat-o. Voiam bani", le-ar fi spus el anchetatorilor.

Victima, Arisa Yamada, se mutase la Tokyo din prefectura Aomori recent, pentru a deveni stilist. Noaptea, ea lucra la un restaurant pentru a-şi plăti taxele studiilor.

Mama românului şi-a cerut scuze pentru crima fiului

Mama românului în vârstă de 17 ani, arestat pentru uciderea japonezei, şi-a cerut scuze pentru faptele fiului ei.

"Când mă gândesc la părinţii acelei fete, mă doare inima. Nu am cuvinte", a declarat mama adolescentului, al cărui nume nu poate fi precizat deoarece este minor. Ea a adăugat că fiul el nu a venit acasă timp de câteva zile.

Bucureşti: Un român, călăul unei tinere japoneze

Opinia publică din România şi Japonia a fost revoltată anul trecut după ce o tânără studentă japoneze a fost violată şi ucisă la Bucureşti de un român. Odata ajunsa in Romania pentru a studia la Craiova, Yurika Mauno a fost abordata chiar la iesirea din aeroport de un cetatean de etnie roma. I-a spus ca are o cunostinta ce o poate ajuta sa ajunga la destinatie. A dus-o la marginea unei păduri unde a violat-o şi a ucis-o cu sânge rece. Acum, procurorii cer închisoare pe viaţă pentru ucigaş.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sportul, apa şi somnul, regulile de frumuseţe ale lui Jojo

Emilia Stoica, 55 de voturi / Eşecul străinilor la alegerile regionale