in

Autoturisme furate, în valoare de 233.000 de lei, căutate de autorităţi, indisponibilizate de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea au descoperit şi indisponibilizat trei autoturisme şi o semiremorcă, în valoare totală de 233.000 lei, mijloace de transport căutate de autoritățile din Germania, Italia, Marea Britanie, respectiv Polonia. 

La sfârșitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II- Csanadpalota, judeţul Arad, s-au prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, doi cetăţeni români, S.F. și A.M., în vârstă de 26 şi 31 de ani, conducând un autoturism marca FORD, respectiv unul marca BMW.

La controlul de frontieră, cei doi cetățeni români au prezentat atât documentele personale cât și cele pentru autoturisme.Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismele figurează ca bunuri căutate pentru confiscare, alerte emise de autorităţile din Germania, respectiv Italia. Autoturismele, în valoare totală de 123.000 lei, au fost indisponibilizate la sediul instituției până la finalizarea cercetărilor.

În data de 17.08.2018, în jurul orei 19.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac  – Nagylak, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră cetăţeanul iranian M.M., în vârstă de 44 de ani, conducând autoturismul marca MERCEDES BENZ, înmatriculat în Marea Britanie.Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul marca Mercedes Benz figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie.Autoturismul, în valoare de 70.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției până la finalizarea cercetărilor.

La data de 18.08.2018, în jurul orei 07.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară cetăţeanul polonez P.M., în vârstă de 48 de ani, conducând automarfarul marca DAF și semiremorca marca Schmitz, ambele înmatriculate în Polonia. La controlul de frontieră, cetățeanul polonez a prezentat documentele pentru automarfar și semiremorcă. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că semiremorca marca Schmitz figurează ca bun căutat pentru folosirea ca probă în cadrul procedurilor penale, alertă emisă de Polonia. Semiremorca, în valoare de 40.000 lei, a fost indisponibilizată la sediul instituției până la finalizarea cercetărilor.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român arestat la Salerno, a jefuit pe stradă o bătrână de 69 de ani

The Economist: Viena, orașul în care se trăiește cel mai bine. Iată întregul clasament