in

Becali nu mai rezistă în închisoare. Familia şi preoţii de la Muntele Athos cer graţierea

Gigi Becali doreşte să fie graţiat de preşedintele Traian Băsescu. Aflat din luna mai în penitenciarul Jilava, după ce a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani şi şase luni, Gigi Becali a depus la Administraţia Prezidenţială, prin mama sa, Alexandrina, o cerere de graţiere. Nu doar familia latifundiarului doreşte eliberarea lui cât mai repede, ci şi 140 de preoţi de la Muntele Athos. La rândul lor, aceştia au depus o cerere de graţiere prin care cer preşedintelui Traian Băsescu să îl elibereze pe omul de afaceri. Graţierea controversatului om de afaceri mai are, însă, de aşteptat, Administraţia Prezidenţială comunicând că cererile de graţiere nu îndeplinesc condiţiile legale, astfel că nu pot fi soluţionate.

Mama patronului Stelei are de gând să mai trimită şi alte cereri, până când Becali va fi eliberat: „Toată speranta este la domnul Băsescu. Eu îl vedeam un om bun cu toata lumea. Erau şi prieteni”.

„Ca mamă – susţine Alexandrina Becali – simt că fiului meu i s-a făcut o nedreptate, iar singurul care ne poate judeca este bunul Dumnezeu.”

Alexandrina Becali îi aminteşte preşedintelui actele de filantropie făcute de- al lungul anilor de fiul său şi îl roagă să-l elibereze din închisoare. „Domnule Preşedinte, vă rog să vă gândiţi că sunt martoră a suferinţei şi a zbuciumului sufletesc al nurorii mele şi al nepoatelor mele, care întreabă zilnic de tatăl lor de ce a fost atât de asupru pedepsit? De ce a trebuit să fie despărţite de tatăl lor?”, a scris aceasta în cererea depusă la Administraţia Prezidenţială.

Potrivit legii, graţierea poate fi cerută de condamnat sau o rudă foarte apropiată, care trebuie să ataşeze între altele hotărârile definitive de condamnare. Preşedintele poate cere părerea Ministerului Justiţiei, dar şi a şefilor închisorii, judecătorilor, procurorilor şi poliţiştilor care au fost implicaţi în dosar.

Vadim, în Parlamentul European: „Free Gigi Becali!”

Nu doar familia lui Gigi Becali doreşte eliberarea sa cât mai rapidă din penitenciar. Gigi Becali este condamnat pe nedrept, a declarat, joi, 12 septembrie, Corneliu Vadim Tudor la Strasbourg, în faţa colegilor europarlamentari.

„Europa îl cunoaşte pe fostul nostru coleg George Becali mai mult în calitatea sa de patron al celebrei echipe de fotbal Steaua Bucureşti. Ei, bine, acest om a fost arestat şi condamnat, în mod samavolnic, în nişte dosare inventate! De ce? Foarte simplu: cineva a vrut să pună mîna, în scop electoral, pe echipa Steaua! (…) Sufletul şi finanţatorul Stelei e în temniţă, complet nevinovat, el fiind împiedicat să se ocupe de această campanie! Iată unul dintre motivele pentru care Justiţia din România e „oaia neagră” a Europei. (…)Tratamentul care i se aplică în închisoare e sub-uman. Ce ruşine! Free George Becali! „, a spus Vadim Tudor în Parlamentul European.

Anul condamnărilor pentru Becali

În 20 mai, Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul Schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Becali mai are două condamnari definitive, dispuse anul acesta tot de instanţa supremă, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrarii celor care i-au furat limuzina, şi una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Valiza„, pentru dare de mita şi fals în înscrisuri sub semnatură privată.

În 27 iunie, Tribunalul Bucuresti a decis, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare, finanţatorul Stelei având astfel o condamnare de trei ani şi jumătate de detenţie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mădălina Ghenea s-a logodit cu fotbalistul italian Marco Borriello

Radu Tudor, numit general manager la Antena Internațional, canal tv pentru diaspora