Menu
in

Blaga, ales preşedinte PDL. Băsescu: Adio, democrat-liberali!

Democrat-liberalii au ales să meargă tot pe mâna lui Vasile Blaga.

“Buldogul” a fost anunţat oficial câştigător al funcţiei de preşedinte al PDL, el obţinând 2.344 voturi din totalul celor 4.567 valabil exprimate de delegaţii la Convenţia de sâmbătă, 23 martie, în timp ce Elena Udrea a întrunit 2014 voturi, iar Monica Macovei – 209.

Pedeliştii nu s-au lăsat convinşi de invitatul de onoare al Convenţiei, preşedintele Traian Băsescu, care a făcut lobby pentru schimbarea leadership-ului. Voalat, şeful statului a promis că, dacă delegaţii o vor alege pe Elena Udrea, el se va reîntoarce în PDL după ce va termina mandatul prezidenţial, anul viitor.

Scandal la numărarea votului

Cu toate că Vasile Blaga a fost declarat noul preşedinte al PDL, bătălia pentru PDL pare abia la început. Elena Udrea a acuzat tabăra Blaga de fraudarea votului, iar Traian Băsescu a oficializat faptul că se desparte de PDL. „Aripa fesenistă a partidului a răbufnit, iar Convenţia de astăzi este proba că 50% din partid este încă ancorat în năravurile FSN-ului. Adio PD, adio PDL! Noi azi ne-am despărţit definitiv, luaţi-vă drumul vostru, iar eu îl am pe al meu“, a fost mesajul postat de Băsescu pe Facebook.

“E greu să pierzi, şi eu am pierdut, dar niciodată nu am pus la îndoială corectitudinea şi cinstea colegilor care au numărat. Există viaţă şi după 23 martie şi treaba noastră e de a veni în faţa Consiliului Naţional de Coordonare, care să decidă o echipă puternică, care să se bată cu USL”, a tunat în discursul de final, preşedintele ales, Vasile Blaga.

Susţinătorii Elenei Udrea analizează, neoficial, posibilitatea de a se despărţi de PDL şi a se alătura proiectului lui Traian Băsescu.Tabăra Udrea ar putea fi sprijinită şi de tabăra Macovei.

PDL, încotro?

Nu de puţine ori, Vasile Blaga a creionat viitorul democrat-liberalilor alături de PNL, pe partea dreaptă a eşicherului politicii. Acest plan ar putea prinde sens în acest moment, dacă privim declaraţiile liderilor Uniunii Social-Liberale, care se gândesc tot mai mult la o despărţire din anul 2016.

„PNL este partidul dreptei româneşti, preocupat de viitorul acestei drepte şi care din momentul de astăzi, când PD-ul îl concediază pe domnul Băsescu, prin votul pe care l-a dat, din acest moment privim cu interes la ce se va întâmpla cu acest partid“, a spus preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică, 24 martie, că PNL are „dreptul legitim” de a reface dreapta, absorbind PDL condus de Vasile Blaga, astfel încât în 2016 să fie constituite două blocuri politice, unul de centru-dreapta, respectiv altul de centru-stânga. „Eu cred că este dreptul legitim al PNL-ului practic de a reface unitatea dreptei absorbind PDL-ul domnului Blaga şi cred că în 2016, dacă România va avea o forţă politică puternică de centru stânga, cum este PSD, şi o forţă politică de centru dreapta cum e PNL, inclusiv cu PDL-ul domnului Blaga, poate în ALDE sau poate în PPE, lucrul ăsta nu poate fi decât benefic pe termen mediu şi lung pentru România”, a declarat Ponta.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version