Menu
in

Băsescu, atac la Iliescu, Antonescu şi Ponta: „Vor o Românie neguvernată”

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a depus, marţi, 24 ianuarie la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţie. Cu această ocazie, preşedintele Traian Băsescu a acuzat Opoziţia şi „televizunile unor foşti turnători ai Securităţii” că încearcă să profite de nemulţumirile populare pentru a crea dezordine în ţară.

Preşedintele a avut prima ieşire de la începutul protestelor la învestirea ministrului Diaconescu

Preşedintele Traian Băsescu a avut prima ieşire de la începutul protestelor. Într-un discurs extrem de dur, imediat după ce noul ministru de Externe a depus jurământul la Cotroceni, Băsescu i-a atacat pe Ion Iliescu, Crin Antonescu, Victor Ponta. Acesta a declarat la finalul discursului că urmează „o intervenţie lămuritoare cu românii”.

Preşedintele l-a atacat dur pe fostul preşedinte Ion Iliescu, declarând că acesta, deşi susţine, „aproape de masa de operaţie”, că actualul preşedinte trebuie să răspundă în faţa Parlamentului, nu a dat explicaţii despre mineriade sau despre victimele de la Revoluţia din 1989″.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că a observat că liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta vor demisiile preşedintelui, Guvernului şi Parlamentului, adică o ţară neguvernată. „Îi vedeam pe Crin Antonescu şi pe Victor Ponta care susţin, nici mai mult, nici mai puţin, demisie preşedinte, demisie Guvern, demisie Parlament. Adică, o Românie neguvernată”, a spus Băsescu, cu voce tremurândă, adăugând că a „văzut televiziuni ale unor foşti turnători de Securitate promovând naţional şi internaţional dezastrul din România”.

Băsescu: „Ştiţi ce mă şochează cel mai tare? Că mesajul lui Ion Iliescu, al lui Victor Ponta, al lui Crin Antonescu, al aşa-numitului lider al societăţii civile, fostul colonel Dogaru sunt similare cu ale fostului preşedinte al Republicii Moldova, actualul şef al fracţiunii Partidului Comunist din republica Moldova, Vladoimir Voronin”

Preşedintele spune că românii sunt nemulţumiţi „pe bună dreptate” şi că sunt necesare „mai multe explicaţii şi soluţii”.

De asemenea, şeful statului i s-a adresat noului şef de la Externe, avertizându-l că va o misiunea grea. Aş spune, după aspectele televizate, imposibilă, anume că România are forţă să continue. Acest lucru va trebui să fie principalul mesaj pe care-l transmiteţi omologilor dumneavoastră din Uniunea Europeană, de peste Atlantic şi nu numai”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version